Jarní citronové kuře

Jarní citronové kuře

Jarní pochoutka... 

Čas vaření

Příprava 25 min

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

    • 1 celé kuře,
    • 4 ks červené cibule,
    • 1/2 cukety,
    • brambory (jako příloha),
    • BIO bílé víno (doporučujeme z Moravy).

    Marináda:

    • bylinky ze zahrádky - majoránka, petržel, tymián, libeček, šalvěj, můžeme přidat čerstvé kopřivy,
    • 1 bílá cibule (nasekat do marinády),
    • 2-4 stroužky česneku,
    • BIO citronový cukr AMYLON,
    • extra panenský olej,
    • máslo

Postup vaření

  1. Umyjte a očistěte celé kuře.
  2. Na jemno nasekejte bylinky, česnek, cibuli a vše společně s citronovým cukrem utřete v pastu.
  3. Vzniklou směs pečlivě vetřete pod kůži a dovnitř korpusu kuřete.
  4. Do pečící nádoby nakrájejte na osminky červenou cibuli, brambory, cuketu a připravené kuře položte na nakrájenou zeleninu.
  5. Kuře pokryje plátky másla a podlijte bílým vínem . Přiklopte víkem a dejte péct do trouby na 180 °C. Po cca 45 minutách víko odstraňte, kuře průběžně podlévejte vypeklou šťávou a pečte dozlatova.
  6. Podávejte s pečenou zeleninou.