Domácí bezová limonáda

Domácí šťávu z bezinek určitě oceníte pro přípravu limonád a jiných osvěžujících nápojů díky skvělé chuti.

středně těžkésladké

Suroviny


bezové květy 4 velké ks
sušené droždí 1/2 lžičky
voda převařená 4 l
cukr krystal 400 g
BIO citronový cukr od Amylonu 2 sáčky
BIO citrón 1 ks

Produkty Amylon použité v receptu

Postup

  1. Vodu převařte a nechte vychladnout.

  2. Květy očistěte – jemně je vyklepejte od nečistot a případných broučků. Nemáchejte je ve vodě, aby neztratily aroma.

  3. Vložte květy do velké mísy nebo hrnce a přidejte na kolečka nakrájené citrony (neoloupané, jen dobře omyté). Zalijte vlažnou vodou a přisypte kyselinu citronovou.

  4. Nechte louhovat 24 hodin na chladném místě (ne na slunci). Občas promíchejte.

  5. Druhý den směs přes plátýnko nebo jemné síto sceďte do čistého hrnce.

  6. Přidejte cukr a  zahřívejte, ale nevařte, jen mírně ohřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  7. Nalijte do vymytých a ideálně sterilizovaných lahví, uzavřete a skladujte v chladu.

Šťávu ředíme vodou dle chuti.