Suroviny
bezové květy | 4 velké ks |
sušené droždí | 1/2 lžičky |
voda převařená | 4 l |
cukr krystal | 400 g |
BIO citronový cukr od Amylonu | 2 sáčky |
BIO citrón | 1 ks |
Domácí šťávu z bezinek určitě oceníte pro přípravu limonád a jiných osvěžujících nápojů díky skvělé chuti.
bezové květy | 4 velké ks |
sušené droždí | 1/2 lžičky |
voda převařená | 4 l |
cukr krystal | 400 g |
BIO citronový cukr od Amylonu | 2 sáčky |
BIO citrón | 1 ks |
Vodu převařte a nechte vychladnout.
Květy očistěte – jemně je vyklepejte od nečistot a případných broučků. Nemáchejte je ve vodě, aby neztratily aroma.
Vložte květy do velké mísy nebo hrnce a přidejte na kolečka nakrájené citrony (neoloupané, jen dobře omyté). Zalijte vlažnou vodou a přisypte kyselinu citronovou.
Nechte louhovat 24 hodin na chladném místě (ne na slunci). Občas promíchejte.
Druhý den směs přes plátýnko nebo jemné síto sceďte do čistého hrnce.
Přidejte cukr a zahřívejte, ale nevařte, jen mírně ohřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Nalijte do vymytých a ideálně sterilizovaných lahví, uzavřete a skladujte v chladu.
Šťávu ředíme vodou dle chuti.
Přihlašte se k našemu newsletteru, ať vám nic neunikne!