Brumíci s čokoládovým pudingem

Brumíci s čokoládovým pudingem – protože i medvědi občas dostanou chuť na něco pořádně čokoládového! Tahle roztomilá dobrota potěší děti, rozesměje dospělé a zmizí z talíře dřív, než stihnete říct ‚dezert‘.“

40 minut středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijeme 300 ml mléka a přivedeme ho k varu. Mezitím ve zbylých 200 ml mléka důkladně rozmícháme pudingový prášek a 20 g cukru. Směs poté pomalu vlijeme do vařícího mléka za stálého míchání a vaříme, dokud puding nezhoustne. Hotový puding necháme několik minut vychladnout.
  2. Připravíme si těsto. Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Poté přilijeme olej a vodu a znovu prošleháme. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a promícháme do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat ještě trochu vody.
  3. Formu na brumíky lehce vymažeme tukem. Na dno každé formičky dáme lžíci těsta, poté přidáme lžičku čokoládového pudingu a zakryjeme další lžící těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, podle velikosti formiček.

Tip:

Podávejte jako skvělou svačinku s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Brumíci tak budou ještě chutnější!