Buchta s broskvemi a jahodovým pudingem

Hledáte sladké osvěžení ke kávě nebo něco speciálního pro návštěvu? Tahle vláčná buchta spojuje šťavnaté broskve, jemnou zakysanou smetanu a voňavý jahodový puding Amylonu do dokonale sladěného dezertu. Jednoduchá příprava, stačí pár základních surovin a trocha lásky k pečení. Vyzkoušejte chuť léta na plechu! 🌞

80 minut středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme se 100 g cukru a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidáme olej a vodu a znovu prošleháme. Do směsi přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.
  2. Plech si vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj připravené těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
  3. Mezitím si nakrájíme broskve na plátky. Nálev z kompotu slijeme do odměrky a doplníme vodou do celkového objemu 500 ml – použijeme ho na přípravu pudingu.
  4. Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme ho zakysanou smetanou a poklademe plátky broskví.
  5. Z připravené tekutiny a zbylých 30 g cukru si uvaříme jahodový puding podle návodu. Ještě horkým pudingem buchtu opatrně poléváme, aby byl povrch rovnoměrně pokrytý.
  6. Hotovou buchtu necháme minimálně 2 hodiny vychladit a zatuhnout. A můžeme podávat!