Čokoládové muffiny ala netopýři

Recept na příjemně nadýchané čokoládové muffiny ala netopýři s čokoládovou šlehačkou. Potěší děti i dospělé, nejen během Halloweena a chutnají kdykoliv 😍😍😍

50 minutspíše těžkésladké

Suroviny


Pro muffiny

hladká mouka 1 a 1/2 hrnku
kakao 1/2 hrnku
cukr 1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček
Vanilkový cukr Amylon 1 sáček
sůl špetka
rozpuštěné máslo nebo olej 1/2 hrnku
vejce 2 ks
mléko 1 hrnek
nasekaná čokoláda nebo čokoládové kousky 100 g

Pro čokoládovou šlehačku

smetana ke šlehání (min. 33 % tuku) 250 ml
hořká čokoláda (70 % kakaa) 100 g
moučkový cukr 1 lžíce (dle chuti)

Na ozdobu

kulaté čokoládové sušenky, cukrová očička

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

Muffiny

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme formičky na muffiny.
  2. V jedné míse smícháme mouku, kakao, cukry, prášek do pečiva a sůl.
  3. V druhé misce prošleháme vejce, rozpuštěné máslo nebo olej a mléko.
  4. Mokré ingredience postupně přimícháme k suchým a vytvoříme hladké těsto. Nakonec jemně vmícháme nasekanou čokoládu.
  5. Těsto rozdělíme do formiček (naplníme zhruba do 3/4) a pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou muffiny upečené a na povrchu nadýchané. Propečení otestujeme špejlí – pokud vyjde čistá, muffiny jsou hotové.
  6. Necháme muffiny vychladnout.

Čokoládová šlehačka

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout.
  2. Vychlazenou smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha. Jakmile je šlehačka téměř hotová, přidáme moučkový cukr a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládu. Šleháme jen krátce, dokud se čokoláda se šlehačkou nespojí.
  3. Šlehačku dáme na chvíli do lednice, aby dobře ztuhla.

Sestavení

  1. Jakmile muffiny vychladnou, můžeme je ozdobit čokoládovou šlehačkou pomocí cukrářského sáčku.
  2. Dozdobíme rozkrojenými sušenkami a cukrářskýma očima.