Drobenkový koláč s pudingem a švestkami

Spojení jemného vanilkového pudingu, šťavnatých švestek a křupavé máslové drobenky vytváří dokonale harmonický dezert. Díky snadné přípravě a poctivým surovinám se hodí jak k nedělní kávě, tak i jako sladká tečka pro návštěvu. Vůně pečených švestek a zlatavé drobenky provoní celou kuchyni a navodí tu pravou domácí atmosféru.

60 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1.  Nejprve si vytvoříme drobenkové těsto ze všech přísad – mouky, cukrů, másla, kypřicího prášku i vejce. Vše smícháme dohromady a prohněteme rukama.
  2. Vypeckujeme si švestky a rozpůlíme je.
  3. Uvaříme si puding z mléka, cukru a pudinkového prášku Amylon, dle návodu na obalu.
  4. Do pekáče dáme pečicí papír a ⅔ těsta vymačkáme na dno. Na to nalijeme uvařený puding a poklademe půlkami švestek. Nahoru rozdrobíme druhou část těsta a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca na 40-50 minut.

    Tip: Podáváme dobře vychlazený – chutná lépe! Dobrou chuť přeje Amylon.