Halloweenské marshmallow

Překvapte děti Halloweenským receptem.
„Marshmallóóó! Nadýchané jako mlha na hřbitově, sladké jako hřích a barevné jak lektvar čarodějky. Ušleháno z domácího sirupu a želatiny, zasněžené cukro-škrobovým prachem. Strašidelně dobré, ďábelsky jemné.“

60 minut + tuhnutísnadnésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme cukr krupici ve vodě, přivedeme k varu, zmírníme na nižší stupeň a svaříme na hustší tekutinu – sirup. Trvá to asi 20-30 minut. Cukrový sirup se musí táhnout.
  2. Mezitím, co se vaří cukrová voda, rozpustíme si v horké vodě jeden sáček želatiny. Důkladně rozmícháme.
  3. Do větší mísy dáme ještě horký cukrový sirup a rozmíchanou želatinu a prošleháme mixérem na nižší otáčky, než se směs spojí. Poté zvýšíme otáčky a šlehané cca 15 minut, dokud nebudeme mít našlehanou pěnovou hmotu.
  4. Část hmoty můžeme odebrat a obarvit barvivem. Já jsem použila lyofilizované dračí ovoce a modrou spirulinu.
  5. Menší pekáček si vyložíme pečicím papírem. Smícháme kukuřičný škrob a moučkový cukr, celé dno pekáčku posypeme. Hmotu všech barev navrstvíme do pekáčku, můžeme posypat zdobením a opět vrstvou škrobu a cukru. Necháme minimálně 2 hodiny zatuhnout.
  6. Poté krájíme na čtverečky nebo můžeme vykrojit různé tvary pomocí vykrajovátek. Marshmallow obalíme na řezech směsí škrobu a moučkového cukru, oklepeme přebytečnou vrstvu a už jen vychutnáváme.