Halušky s dýní a šalvějovým máslem

Recept na chutné, výživné a snadno připravitelné halušky s dýní a šalvějovým máslem, které nejen chutnají, ale i potěší oko 😍😉

30 minutsnadnéslané

Suroviny


 

dýně (nejlépe hokaido) 300 g
máslo 50 g
lístky šalvěje hrst
Halušky Amylon 400 g 2 lžíce
olivový olej lžička
sůl a pepř dle chuti

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé kousky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby při 200°C asi 20-25 minut, dokud nezměkne.
  2. Po upečení kousky dýně lehce rozmačkáme vidličkou, pár kousků si necháme v celku.
  3. Halušky připravíme dle návodu na sáčku.
  4. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme šalvějové lístky. Lehce osmažíme, dokud šalvěj nezíská zlatavou.
  5. Do pánvičky s šalvějovým máslem přidáme pečenou dýni, osolíme, opepříme a přidáme uvařené halušky. Vše dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.