Horká čokoláda z pudingu

V tomto receptu proměníte puding v luxusní horkou čokoládu, která zahřeje tělo i duši. Ideální pro chladnější dny 😍😉

30 minutsnadnésladké

Suroviny


 

Čokoládový puding Amylon 1 sáček
cukr 2 lžíce
mléko 800 ml
Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky
hořká čokoláda (nasekaná) 100 g
sůl špetka
šlehačka (na ozdobu)
strouhaná čokoláda nebo kakao (na posypání)

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Uvař řídký puding dle návodu na obalu, ale s větším množstvím mléka – 800 ml a 2 lžícemi cukru.
  2. Do uvařeného pudingu přidáme špetku soli, 2 vanilkové cukry a nasekanou čokoládu, mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Přelijeme do hrníčků, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
  4. Pokud puding již není horký, ohřej ho na středním plameni, dokud nedosáhne požadované teploty pro horký nápoj. Můžeš přidat trochu více mléka, pokud je směs příliš hustá.