Jablkové růžičky s krémem na dukátové buchtičky

Chcete překvapit rodinu dezertem, který vypadá jako z cukrárny, ale zvládnete ho během hodiny? Tyto jablečné růžičky s vanilkovým krémem Amylon jsou krásné, voňavé a naprosto neodolatelné. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti – a na stole máte jedlé umění!

60 minut lehkésladké

Suroviny


 

listové těsto 1 plát
jablka 2 ks
ovocný džem 2 lžíce
skořice 1 lžička
hřebíček 3-4 ks
voda 500 ml
cukr 2 lžíce
Krém na dukátové buchtičky Amylon 1 balení

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Jablka rozkrojíme na půlky, poté nakrájíme na tenčí plátky. Do hrnce dáme vařit vodu, do které nasypeme cukr, skořici a hřebíček. Vložíme plátky jablek, necháme projít varem, ale pozor, ať se nám jablka nerozvaří. Změklé plátky jablek vyndáme a osušíme.
  2.  Vyválíme listové těstě a nařežeme na tlustší proužky. Ve spodní části proužky potřeme džemem a poklademe na ně plátky jablek. Spodní část těsta ohrneme k jablkům a zarolujeme do ruliček(růžiček). Vložíme do formiček na muffiny a pečeme při 170 °C cca 35-40 minut.
  3. Mezitím si připravíme krém od Amylonu. V mléce smícháme směs na krém a uvaříme v rendlíku.
  4. Čerstvě upečené jablečné růžičky poléváme ještě teplým vanilkovým krémem a podáváme.