Jáhlové šišky s vanilkovým pudingem

Lahodné, jemně nasládlé šišky z jáhel – zdravá a hravá alternativa k tradičním bramborovým šiškám. Skvělé sypané mákem, cukrem a lyofilizovanými malinami.

45 minut středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Jáhly důkladně propláchneme a uvaříme v poměru 1 díl jáhel : 2 díly vody. Pod pokličkou vaříme 15–20 minut, potom je necháme ještě 5 minut dojít.
  2. Do vychladlých jáhel přimícháme kukuřičnou mouku a vanilkový puding Amylon. Postupně přiléváme vodu a mícháme, dokud nevznikne mírně lepkavé těsto. Pomocí navlhčených rukou vytvarujeme menší šišky.
  3. Šišky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 2–3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Ihned je vytáhneme, aby se nerozvařily.

Tip na závěr:

Chceme je mít křupavé? Stačí je krátce osmažit na troše oleje. Podávat je můžeme posypané mletým mákem a cukrem, nebo s osmaženou strouhankou. Na závěr je přelijeme rozpuštěným máslem. Výborné jsou i s ovocným rozvarem nebo je můžeme posypat lyofilizovaným ovocem!