Bleskurychlý šlehačkový dort s jahodami

Nečekaná návštěva nebo prostě chuť na něco sladkého? S tímto šlehačkovým dortem s jahodami budete za hvězdu! ⭐ Rychlý, nadýchaný a neodolatelně svěží – žádné složité šlehání, jen pár minut a je hotovo.

50 minutsnadnésladké

Suroviny


 

polohrubá mouka 120 g
BIO kypřicí prášek od Amylonu 1/2 sáčku
sůl špetka
cukr krystal 100 g
vejce 2 ks
rozpuštěné máslo 100 g
jahody 800 g
smetana ke šlehání 400 ml
zakysaná smetana 15-20% 190 g
moučkový cukr 2 lžíce
 vanilkový cukr od Amylonu 1 sáček
 
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Jahody očistíme, polovinu z nich rozkrojíme na polovinu, posypeme trošku cukrem a necháme rozležet. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo krupicí).
  2. Mouku prosejeme a smícháme s kypřicím práškem a solí. V jiné míse utřeme vejce s cukrem, postupně přidáme moučnou směs a nakonec k těstu opatrně vlijeme máslo. Těsto nalijeme do formy a pečeme 25–30 minut. Poté necháme korpus vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme do tuha a jemně do ní vmícháme zakysanou smetanu. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části. Spodní část potřeme šlehačkovým krémem a přidáme jahody s cukrem. Přiklopíme druhým dílem, který také lehce namažeme šlehačkou, na závěr potřeme šlehačkou celý vršek dortu a ozdobíme čerstvými jahodami.
  4. Necháme vychladit a servírujeme! Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť přeje Amylon.