Koblížky plněné krémem na dukátové buchtičky

Usmažte si nádherně nadýchané koblížky plněné lahodným vanilkovým krémem z dukátových buchtiček – dokonalou sladkou dobrotu nejen pro masopustní hodování. Překvapte během masopustu maškary, fašankáry či masopustníky😍

2 hodinystředně těžkésladké

Suroviny


Těsto:

máslo 60 g
mouka hladká 500 g
cukr moučkový 50 g
sůl špetka
žloutek 4 ks
Vanilkový cukr Amylon 1 sáček
droždí 40 g
slunečnicový nebo řepkový olej na smažení
mléko 250 ml
rum tuzemák 4 lžíce

Vanilkový krém:

Krém na dukátové buchtičky Amylon 1/2 sáčku (15 g)
mléko 250 ml
cukr 20 g

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Vyšleháme bílky se špetkou soli do polotuhého sněhu, přidáme citronovou šťávu a postupně vmícháme moučkový cukr, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Ze směsi odebereme 4 polévkové lžíce, které dáme do misky na stranu (použijeme později na potření hvězdiček).
  2. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru, rozdrobeného droždí necháme vzejít na teplém místě kvásek.
  3. V misce utřeme změklé máslo, cukr a žloutky do pěny.
  4. Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli. Přidáme vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, rum a vypracujeme hladké těsto.
  5. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásoví svůj objem.
  6. Z těsta vykrajujeme koblížky pomocí skleničky, zakulatíme je a ještě necháme kynout na pomoučněné ploše pod utěrkou cca 20 minut.
  7. V kastrolu nebo fritovacím hrnci zahřejeme olej na střední teplotu (180 °C). Koblížky v něm postupně smažíme z obou stran dozlatova.