Kuskus s kari a krevetami

Když spojíte exotické kari, jemný kuskus a šťavnaté krevety, vznikne bleskový oběd nebo večeře – ať už jen tak pro sebe po náročném dni, nebo ve dvou, když chcete překvapit někoho blízkého. Navíc chutná skvěle za tepla i za studená. Připravte si s námi letní delikatesu!

15 minut lehkéslané

Suroviny


 

Na 1 porci:
Kuskus s kari Amylon 1 sáček
krevety (čerstvé nebo předvařené) 8-10 ks
olivový olej 1 lžíce
mražený hrášek 1 hrst
jarní cibulka nebo pórek 1/2 hrsti
mrkev na malé kostičky 1/2 hrsti
sůl špetka
pepř špetka
chilli dle chuti

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Připravte kari kuskus Amylon dle návodu – stačí horká voda a 5 minut trpělivosti.
  2. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji mírně orestujte nakrájenou jarní cibulku, hrášek a mrkev nakrájenou na drobné kousíčky.
  3. Přidejte krevety, sůl, pepř a krátce je opečte, dokud nezezlátnou.
  4. Promíchejte s hotovým kuskusem, dochuťte citronem a případně trochou chilli.

Tip: Tento recept chutná skvěle i za studena jako salát! Stačí přidat třeba hrst polníčku.