Letní krupicovo pudingový dort s jahodami

Máte chuť v horkých dnech na něco sladkého, ale ne příliš hutného?😉 S tímto receptem si upečete svěží letní dort s jahodami i želé vrstvou, který potěší děti i dospělé😍 Prostě skvělý dortík pro horké dny.

60 minutstředně těžkésladké

Suroviny


Korpus:

Máslové sušenky 2 balíčky
Máslo 2 lžíce

Náplň:

Vanilkový puding od Amylonu 1 sáček
Mléko 1 litr
Dětská krupička 5 plnějších lžic
Cukr krupice 1 hrnek
Máslo 1 lžíce

Želé:

BIO Želatina Amylon

Jahodová šťáva 500 ml

Jahody

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu a smísíme se změklým máslem.
  2. Nadrcenou směs dáme na dno, pořádně upěchujeme (obdobně jako na cheesecake).
  3. Mléko promísíme s cukrem, krupičkou, pudingem a směs svaříme na hustou kaši. Nakonec vmícháme lžíci másla.
  4. Uvařenou směsí polijeme sušenky v dortové formě a urovnáme a uhladíme. Dáme vychladnout.
  5. Na vychladlý dort rozmísítme nakrájené jahody.
  6. Připravíme si želatinu s jahodovou šťávou podle návodu na obalu, necháme vychladnout a nalijeme na dort.