Makové noky s ostružinovou omáčkou

Ttradiční chuť v moderním kabátku!
Jemné noky z dětské krupice a máku se krásně doplňují s voňavou ostružinovou omáčkou, kterou zjemňuje špetka exotického koření. Díky Amylon kukuřičnému škrobu a skořicovému cukru připravíte omáčku, která je sametově hebká, výrazná a dokonale lahodná. Tento recept spojuje klasiku s originálním nápadem – a vykouzlí dezert, který potěší nejen milovníky máku.

30 minutsnadnésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme těsto na noky. V míse smícháme krupici, mák, špetku soli, vejce a mléko. Smícháme v hutnější těsto a pak do vroucí vody pomocí lžíce vkládáme střapaté noky. Vaříme 2-3 minuty.
  2. Poté si připravíme ostružinovou omáčku. Omyté ostružiny dáme do rendlíku, přidáme koření, trochu vody, limetovou šťávu a skořicový cukr, cca půl pytlíčku. Vaříme 5-10 minut na mírném stupni, dokud ostružiny nezměknou. Pak přidáme 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu Amylon a pořádně rozmícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Noky podáváme polité omáčkou a ozdobené lžíci zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Dobrou chuť.