Postup přípravy
- Do mísy nasypeme klasický cukr, vanilkový cukr, BIO citronový cukr od Amylonu, přidáme olej a baby špenát. Všechno společně pořádně rozmixujeme do hladké zelené směsi.
- Do rozmixované směsi vsypeme kypřicí prášek do pečiva a hladkou mouku. Znovu promixujeme, aby se vše krásně spojilo.
- Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do těsta. Díky tomu budou naše dortíky nadýchané a jemné.
- Připravené těsto rozlijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut. Následně necháme vychladnout.
- Do mísy nasypeme šlehačku od Amylonu, přilijeme 125 ml studeného mléka a vyšleháme do tuha. Nakonec přidáme mascarpone a znovu krátce zašleháme.
- Z upečeného těsta si pomocí formičky nebo skleničky vykrájíme kolečka. Každý minidortík ozdobíme krémem a přidáme nakrájené jahody nebo jiné oblíbené ovoce.
Pár Tipů:
Variace krému: Místo mascarpone můžeme použít tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou pro lehčí variantu krému.
Bezlepková verze: Pro bezlepkovou variantu použijeme bezlepkovou mouku nebo směs mandlové a kokosové mouky.
Ozdoby: Pro jarní vzhled dortíků můžeme použít jedlé květy, jako jsou fialky nebo sedmikrásky.