Rebarborová buchta s jahodami

Lehká, šťavnatá a plná letního ovoce – tahle rebarborová buchta s jahodami a tvarohem vás okouzlí na první sousto. Ideální ke kávě, na piknik i jako sladká tečka za nedělním obědem!

45 minut středně těžkésladké

Suroviny


 

Na těsto:
polohrubá mouka 200 g
cukr krystal 100 g
vejce 4 ks
olej 4 lžíce
sůl 1 špetka
BIO kypřicí prášek do pečiva od Amylonu 1 lžička
mléko 60 ml
voda 60 ml
Náplň:
tvaroh (může být měkký i ve vaničce) 250 g
cukr do tvarohu 1-2 lžičky
jahody (nakrájené) 1-2 hrst
skořice na posypání 1-2 špetky

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 165 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.

  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, mléko, vodu a špetku soli. Promícháme.

  3. Do směsi prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem Amylon a důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto.

  4. Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme.

  5. Tvaroh promícháme s cukrem a lžící tvoříme hrudky, které pokládáme na těsto.

  6. Povrch poklademe jahodami a rebarborou a lehce posypeme skořicí.

  7. Pečeme 30 minut při 165 °C, dokud není buchta zlatavá a upečená (ověříme špejlí).


Tip od Amylonu:

Buchtu můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany nebo ji po vychladnutí poprášíme vanilkovým cukrem Amylon. Perfektní ke kávě, na piknik i ke snídani!