Postup přípravy
-
Předehřejeme troubu na 165 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
-
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, mléko, vodu a špetku soli. Promícháme.
-
Do směsi prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem Amylon a důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto.
-
Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme.
-
Tvaroh promícháme s cukrem a lžící tvoříme hrudky, které pokládáme na těsto.
-
Povrch poklademe jahodami a rebarborou a lehce posypeme skořicí.
-
Pečeme 30 minut při 165 °C, dokud není buchta zlatavá a upečená (ověříme špejlí).
Tip od Amylonu:
Buchtu můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany nebo ji po vychladnutí poprášíme vanilkovým cukrem Amylon. Perfektní ke kávě, na piknik i ke snídani!