Segedínský guláš s knedlíkem

Segedínský guláš je sázka na jistotu, když dostanete chuť na něco poctivého, teplého a voňavého. Kombinace šťavnatého vepřového masa, jemně nakyslého zelí a paprikové omáčky vytváří dokonale vyvážený pokrm, který potěší jak milovníky klasiky, tak i ty, kteří hledají nové chutě. A co ho povyšuje na skutečný zážitek? Servírování s BIO Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci .

1,5 až 2 hodinylehkéslané

Suroviny


 

vepřové maso (plec nebo kýta) 500 g
kysané zelí 400 g
cibule 2 ks
sádlo nebo olej 1 lžíce
smetana ke šlehání 100 ml
hladká mouka 1 lžíce
sůl 1 lžička (dle chuti)
pepř špetka
drcený kmín 1 lžička
červená paprika mletá 2 lžičky
BIO knedlíky se špaldovými pukanci Amylon 1 balení
zakysaná smetana 1 lžíce
jarní cibulka

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Nejdříve si nakrájíme maso na kostky, přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Promíchané. Do hrnce dáme sádlo nebo olej, začneme zahřívat a poté přidáme na drobno nasekanou cibuli. Necháme mírně opéct a pak přidáme vepřové maso. Maso necháme zatáhnout a přisypeme mletou papriku. Krátce povaříme a přidáme kysané zelí a 200 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni cca 50-60 minut. Pak si v misce smícháme lžíci hladké mouky, smetanu a trochu vody. Umícháme kašičku a vlijeme do hrnce. Případně podle chuti můžeme guláš trochu osladit. Vaříme dalších 10 minut.
  2. Směs na knedlíky vysypeme do misky, přidáme vodu dle návodu na krabici a připravíme těsto. Vaříme v osolené vodě cca 20 minut. Po vyjmutí z vody nakrájíme na plátky.
  3. Hotový guláš podáváme s plátky knedlíku, lžící zakysané smetany a nakrájenou jarní cibulkou.