Skořicové hvězdičky z vlašských ořechů

Recept na skořicové hvězdičky z vlašských ořechů, které nejen skvěle chutnají, ale i ozdobí sváteční stůl🎄

40 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Vyšleháme bílky se špetkou soli do polotuhého sněhu, přidáme citronovou šťávu a postupně vmícháme moučkový cukr, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Ze směsi odebereme 4 polévkové lžíce, které dáme do misky na stranu (použijeme později na potření hvězdiček).
  2. Do vyšlehaných bílků opatrně vmícháme mleté ořechy se skořicovým a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které dáme do fólie a nech ho v lednici asi 30 minut odpočinout.
  3. Těsto vyválíme, aby se nelepilo, podsypeme ho mletými ořechy a vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Odebranou směsí z ušlehaných bílků s cukrem potřeme hvězdičky.

Hvězdičky pečeme cca 20 minut při teplotě 130 °C. Poleva by měla zůstat světlá a hvězdičky lehce křupavé.

TIP: Ulož hvězdičky do dobře uzavřené krabičky a nech je pár dní odpočinout, aby změkly a jejich chuť se dokonale rozvinula.