Jahodové knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Jahodová sezóna je v plném proudu – a co k ní patří víc než voňavé, nadýchané knedlíky plněné šťavnatými jahodami? S naším bramborovým těstem a kostkou tvarohu vykouzlíte během chvilky sladkou letní klasiku, kterou si zamilují malí i velcí. Stačí přelít máslem, posypat cukrem a vychutnat si je.

30 minutsnadnésladké

Suroviny


Bramborové těsto Amylon 1 balení
jahody 500 g
vejce 1 ks
tvaroh měkký 1 kostka
rozpuštěné máslo na přelití
moučkový cukr
mletý mák, strouhaný tvaroh, osmažená strouhanka na másle na dokončení


Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme bramborové těsto podle návodu na obalu – přidáme však do něj i tvaroh, a vypracujeme.
  2. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si umyjeme jahody a podle velikosti je necháme celé, nebo rozpůlíme.
  3. Těsto si rozdělíme na 2-3 díly, vyválíme válečky, které následně rozkrájíme.
  4. Do každého dílku těsta zabalíme jednu jahodu a vytvarujeme hladký knedlík.
  5. Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Knedlíky vložíme a vaříme 5–8 minut, dokud nevyplavou.
  6. Uvařené knedlíky vyjmeme a podáváme přelité máslem, posypané cukrem, mákem, strouhaným tvarohem  nebo osmaženou strouhankou – podle chuti.