Věnečky s pudingovým krémem

Nadýchané odpalované těsto, plněné jemným máslovo-pudingovým krémem, potěší každého milovníka tradičních dezertů. Skvělé na slavnostní příležitosti i jako sladká odměna k nedělní kávě. Domácí příprava je snazší, než se zdá – s tímto receptem zvládnete věnečky jako z cukrárny i u vás doma.

60 minut středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vařit vodu se solí a máslem. Když voda vře a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté necháme těsto vychladnout. Do vychladlého těsta po jednom zapracujeme všechna vejce.
  2. Hotové těsto dáme do zdobícího sáčku a na plech s pečicím papírem děláme kolečka. Dáme péct do trouby na 210 °C, a hlídáme, dokud nebudou věnečky pěkně vyběhlé a mírně nazlátlé. V žádném případě troubu neotevíráme v průběhu pečení, z věnečků by byly placky! 
  3. Upečené věnečky necháme vychladnout a připravíme si krém.
  4. Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Povrch pudingu při chladnutí posypeme krystalovým cukrem, aby se nevytvořil škraloup. Do zchladlého pudingu po malých částech zašleháváme změklé máslo. Můžeme případně ještě přidat cukr nebo cvrk rumu.
  5. Věnečky si rozřízneme zubatým nožem a plníme je krémem v cukrářském pytlíku. Nakonec můžeme pocukrovat.