Jak na odpalované těsto, aby bylo pěkně nafoukané????

Pár užitečných Tipů a rad pro začátečníky:

• Do hrnce první přidejte vodu (můžeme použít i mléko) s máslem nebo olejem, zahřejte ji k bodu varu a za stálého míchání vsypte mouku. ☝️VSYPTE JI NAJEDNOU, jinak se udělají hrudky.

• Těsto odpalujte při ☝️MÍRNÉ TEPLOTĚ a NEUSTÁLE MÍCHEJTE – jen tak se těsto nepřipálí. Na dně hrnce se začne tvořit tzv. bílé dno – trochu těsta tam zůstává, a to je správně.

• Ze surovin se brzy vytvoří poměrně hutná mastná hrouda, kterou vařečkou neustále kutálíme – ODPALUJEME po dně a na stranách hrnce cca tři až čtyři minuty.

• TĚSTO necháme VYCHLADNOUT☝️, ideálně v jiné nádobě, a PO JEDNOM☝️ do něj vmícháváme vejce