Jistě každý někdy zažil situaci, kdy otevřel ledničku a do nosu ho praštil nepříjemný zápach. Příčin může být samozřejmě několik – špatně uskladněné potraviny, příliš časté otevírání ledničky, a především skladování zkažených potravin.
Jistě každý někdy zažil situaci, kdy otevřel ledničku a do nosu ho praštil nepříjemný zápach. Příčin může být samozřejmě několik – špatně uskladněné potraviny, příliš časté otevírání ledničky, a především skladování zkažených potravin.
Pokud se tomuto vyvarujete, a i přesto nejste s vůní ledničky spokojeni, můžete sáhnout po pohlcovačích pachu. Na trhu je k dostání široká škála chemických pohlcovačů, ale pokud chcete jít ekologičtější cestou, můžete vyzkoušet naše následující tipy:
Kypřicí prášek
Do malé mističky nasypte kypřicí prášek do pečiva a umístěte ji nejlépe do středu ledničky.
Jablko
Rozkrojte jablko a obě jeho poloviny položte na talířku opět do střed ledničky.
Káva
Místo kypřicího prášku lze použít cca jednu lžíci čerstvě namleté kávy.