Novinky a články
Nepřehlédněte naše další články, novinky a báječné recepty.
aspik sdfsd fsdf
Nepřehlédněte naše další články, novinky a báječné recepty.
Velikonoce nejsou jen o malovaných vajíčkách a beráncích. Jsou také o vůních, chutích a rituálech, které se dědí po generace. Jedním z takových pokladů jsou jidáše – sladké kynuté pečivo, které v sobě nese víc než jen chuť medu. Nese příběh, symboliku a tradici, která dodnes přetrvává v mnoha českých rodinách.
Číst dálePokud rádi zkoušíte nové chutě, připravili jsme pro vás inspiraci na několik ikonických dezertů z různých koutů světa.
Číst dálePokud jste někdy pekli koláč, muffiny nebo sušenky, pravděpodobně jste si kladli otázku: "Potřebuji prášek do pečiva nebo jedlou sodu?" Ačkoliv tyto ingredience mohou vypadat podobně, jejich použití i vlastnosti nejsou stejné.
Číst dáleNejen v Evropě se pečou typické vánoční dezerty. Inspirujte se tradičními vánočními pochoutkami ve vzdálených zemích.
Číst dáleVíte, že v každé zemi má vánoční pečení svou vlastní tradici? Zkusme se letos inspirovat v Evropě a prozkoumat, na jakých dobrotách si pochutnávají jinde.
Číst dáleJablečný závin, známý jako štrůdl, je jedním z těch dezertů, který si okamžitě spojíme s domácí pohodou, kuchyní vonící skořicí a horkým čajem. Ačkoliv štrůdl je dnes považován za typický český moučník, jeho kořeny sahají mnohem dál.
Číst dáleSkořice má za sebou fascinující cestu. Od pradávných obchodních stezek až po moderní kuchyně, kdy stále zůstává jedním z nejoblíbenějších koření na světě.
Číst dáleKyselina citronová, slabá organická kyselina se vzorcem C6H8O7, je přirozeně obsažena v citrusech, obzvláště v citronech a limetkách, kde může dosahovat až 8 % suché hmotnosti ovoce. Díky svým unikátním vlastnostem nachází rozsáhlé uplatnění v domácnostech, při pečení, úklidu a v kosmetice.
Číst dáleSpolečnost Amylon a.s. disponuje 2 závody. Velmi známé pudingy a další balené produkty pro koncové zákazníky se vyrábí v Ronově nad Sázavou. Druhý, zcela odlišný provoz, máme v Havlíčkově Brodě, kde se vyrábí průmyslové suroviny 😊
Číst dáleVíce a více zákazníků kupuje biopotraviny, protože chtějí podpořit zdravější přírodu kolem nás a ekologickou rovnováhu, tradiční postupy a poctivou práci.
Číst dáleHalušky nejsou jen obyčejným jídlem; jsou klíčovou součástí slovenské identity a kulinářské tradice. Tyto maličké, ale výživné knedlíčky spojují generace a jsou slovenskou delikatesou oblíbenou nejen na Slovensku.
Číst dáleŽelatina je v kuchyni mnohem více než jen základ pro želé. Její univerzálnost a schopnost přeměnit tekutiny na pevné látky dělá z této fascinující ingredience jeden z kulinářských základních stavebních kamenů.
Číst dáleV sobotu 8.6. se na náměstí v Havlíčkově Brodě konaly Slavnosti Amylonu jako narozeninová oslava několika milníků značky Amylon. A jak zaznělo z mnohých úst, "stálo to za to a na tuhle akci se bude dlouho vzpomínat".
Číst dálePochází z Itálie, ale stala se oblíbenou doslova po celém světě. Předpokládá se, že název "pizza" pochází ze starého italského slova znamenající „bod“, které dalo vzniknout i slovu „pizzicare“, které můžeme přeložit jako "štípat“ nebo spíše „trhat“.
Číst dáleV Amylonu letos slavíme několik milníků, čímž chceme poděkovat jak našim věrným zákazníkům a fanouškům, tak všem lidem žijícím na naší krásné Vysočině. A k oslavě púatří i možnost něco vyhrát 😉
Číst dáleNa oblíbené značce Amylon ze srdce Vysočiny za více než 110 let své existence vyrostlo několik generací. Jako poděkování lidem v širokém okolí i zákazníkům připravila společnost Amylon a.s. ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod narozeninové oslavy svého 30letého působení v Havlíčkově Brodě.
Číst dálePro mnoho z nás jsou Velikonoce nejen křesťanským svátkem, ale i určitým symbolem příchodu jara a svěží energie po dlouhém zimním období i obdobím velikonočních zvyků a přípravy tradičních i méně tradičních jídel.
Číst dálePalačinky jsou celosvětově oblíbené po staletí díky jednoduché přípravě, skvělé chuti a možnosti mnoha variací, ať už naslano nebo nasladko. Kde se však vzaly a jsou všude stejné?
Číst dáleŠkrob do těsta přidáváme tehdy, když chceme, aby těsto bylo jemné, pečivo krásně křehké, drželo tvar a trvanlivost byla co nejdelší. Přinášíme užitečné rady a tipy pro co nejlepší využití škrobu, který se hodí nejen pro pečení cukroví, perníků a bábovek.
Číst dáleRok utekl jako voda. Výlohy obchodů zdobí vánoční dekorace, na většině náměstí už stojí nazdobený vánoční strom, dopravní společnosti zběsile převáží balíčky a většina domácností se chystá na předvánoční úklid a hlavně na pečení cukroví. Zkrátka Vánoce už klepou na dveře.
Číst dáleStravu bez obsahu lepku vyžaduje nebo potřebuje mnoho lidí. Ať již to jsou lidé trpící celiakií či potýkající se s intolerancí lepku ve stravě anebo lidé, kteří lepek z rozličných důvodů vylučují ze svého jídelníčku. Bezlepková dieta není snadná, ale je rozhodně řešitelná.
Číst dálePříchuť vanilky je nejoblíbenější sladká příchuť na světě. Její jemná chuť nás příjemně vrací do dětství a dává nám pocit bezpečí a klidu. Ne každý však ví více o historii vanilky či způsobu pěstování.
Číst dáleKnedlíky nejsou typické pouze pro náš jídelníček. Tuhle skvělou přílohu mají rádi ve více zemích, které se předhánějí v co nejlepších receptech na jejich přípravu a také se dohadují, zejména Češi, Rakušané a Němci, odkud se vlastně knedlíky vzaly.
Číst dálePůvodní stránky jsme používali mnoho let a zvykli jsme si na ně. Uvědomovali jsme si však, že ideální nejsou, neodpovídají moderním trendům a ani vizuálně už to nebylo ono. Takže jsme zasedli, navrhovali, kreslili, řešili, plnili a web je venku :-)
Číst dálePřihlašte se k našemu newsletteru, ať vám nic neunikne!