Jahodový dort s pudingem vhodný pro Vegany

Jahodový dort s pudingem je lahodný a svěží dezert pro vegany i pro mlsouny preferující rostlinnou stravu.

středně těžkésladké

Suroviny


Korpus:

Bio Čokoládový puding Amylon 1 sáček
polohrubá mouka 3/4 hrnku
Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček
Bio kypřicí prášek Amylon
třtinový cukr 2/4 hrnku
Bio kokosový olej 2 vrchovaté lžíce
zralý dobře rozmačkaný banán 1
kokosové nebo sójové mléko 1/2 hrnku
 sůl
1/4 lžičky

Pudingové vrstvy:

Bio jahodový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1
Bio vanilkový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1

Želé vrstva s jahodami:

Bio Agar Amylon 1 sáček
Bio ovocná šťáva nebo sirup
Jahody
 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmixovaný zralý banán, olej, mléko a pořádně promícháme nebo promixujeme. Nalijeme do vymazané, moukou nebo kokosem vysypané formy. Pečeme na 180 °C cca 20 minut.
  2. Jahodový puding uvaříme dle návodu ale s menším množstvím mléka (300 ml) aby byl puding hustší. Puding rozetřeme na korpus (který je stále v dortové formě).
  3. Stejně jako jahodový puding uvaříme i vanilkový a nalijeme na dort druhou vrstvu pudingu. Necháme mírně zchladnout.
  4. Na dort naskládáme jahody.
  5. Připravíme si 0,5l vody se šťávou nebo sirupem, přisypeme Bio Agar Amylon a vaříme dle návodu.
  6. Necháme trochu zchladnout a opatrně (přes lžíci) nalijeme na jahody. Necháme ztuhnout.