Novinky a články
Vyberte si z naší knihovny užitečných článků plných zajímavých informací a také novinek s aktuálními informacemi a akcemi z Amylonu.
-
Články
Vánoční chutě ze všech koutů světa
Nejen v Evropě se pečou typické vánoční dezerty. Inspirujte se tradičními vánočními pochoutkami ve vzdálených zemích.
Číst dále -
Články
Po Evropě za vánočními dobrotami
Víte, že v každé zemi má vánoční pečení svou vlastní tradici? Zkusme se letos inspirovat v Evropě a prozkoumat, na jakých dobrotách si pochutnávají jinde.
Číst dále -
Články
„Od Vídně po vaše kuchyně: Příběh štrůdlu“
Jablečný závin, známý jako štrůdl, je jedním z těch dezertů, který si okamžitě spojíme s domácí pohodou, kuchyní vonící skořicí a horkým čajem. Ačkoliv štrůdl je dnes považován za typický český moučník, jeho kořeny sahají mnohem dál.
Číst dále -
Články
Skořice: Vůně, která spojuje staletí
Skořice má za sebou fascinující cestu. Od pradávných obchodních stezek až po moderní kuchyně, kdy stále zůstává jedním z nejoblíbenějších koření na světě.
Číst dále -
Články
Kyselina citronová: Přírodní všeuměl s mnohým využitím
Kyselina citronová, slabá organická kyselina se vzorcem C6H8O7, je přirozeně obsažena v citrusech, obzvláště v citronech a limetkách, kde může dosahovat až 8 % suché hmotnosti ovoce. Díky svým unikátním vlastnostem nachází rozsáhlé uplatnění v domácnostech, při pečení, úklidu a v kosmetice.
Číst dále -
Články
Havlíčkův Brod a Ronov nad Sázavou: 2 závody společnosti Amylon a.s.
Společnost Amylon a.s. disponuje 2 závody. Velmi známé pudingy a další balené produkty pro koncové zákazníky se vyrábí v Ronově nad Sázavou. Druhý, zcela odlišný provoz, máme v Havlíčkově Brodě, kde se vyrábí průmyslové suroviny 😊
Číst dále -
Články
Fakta a mýty o biopotravinách
Více a více zákazníků kupuje biopotraviny, protože chtějí podpořit zdravější přírodu kolem nás a ekologickou rovnováhu, tradiční postupy a poctivou práci.
Číst dále -
Články
Halušky: slovenská delikatesa
Halušky nejsou jen obyčejným jídlem; jsou klíčovou součástí slovenské identity a kulinářské tradice. Tyto maličké, ale výživné knedlíčky spojují generace a jsou slovenskou delikatesou oblíbenou nejen na Slovensku.
Číst dále -
Články
Želatina v kuchyni: Mnohem víc než jen dezert
Želatina je v kuchyni mnohem více než jen základ pro želé. Její univerzálnost a schopnost přeměnit tekutiny na pevné látky dělá z této fascinující ingredience jeden z kulinářských základních stavebních kamenů.
Číst dále -
Články
Ohlédnutí za Slavnostmi Amylonu
V sobotu 8.6. se na náměstí v Havlíčkově Brodě konaly Slavnosti Amylonu jako narozeninová oslava několika milníků značky Amylon. A jak zaznělo z mnohých úst, "stálo to za to a na tuhle akci se bude dlouho vzpomínat".
Číst dále -
Články
Fenomén pizza
Pochází z Itálie, ale stala se oblíbenou doslova po celém světě. Předpokládá se, že název "pizza" pochází ze starého italského slova znamenající „bod“, které dalo vzniknout i slovu „pizzicare“, které můžeme přeložit jako "štípat“ nebo spíše „trhat“.
Číst dále -
Novinky
Vyhrajte v soutěži s Amylonem
V Amylonu letos slavíme několik milníků, čímž chceme poděkovat jak našim věrným zákazníkům a fanouškům, tak všem lidem žijícím na naší krásné Vysočině. A k oslavě púatří i možnost něco vyhrát 😉
Číst dále -
Novinky
Slavnosti Amylonu
Na oblíbené značce Amylon ze srdce Vysočiny za více než 110 let své existence vyrostlo několik generací. Jako poděkování lidem v širokém okolí i zákazníkům připravila společnost Amylon a.s. ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod narozeninové oslavy svého 30letého působení v Havlíčkově Brodě.
Číst dále -
Články
Provoněné Velikonoce nejen v kuchyni
Pro mnoho z nás jsou Velikonoce nejen křesťanským svátkem, ale i určitým symbolem příchodu jara a svěží energie po dlouhém zimním období i obdobím velikonočních zvyků a přípravy tradičních i méně tradičních jídel.
Číst dále -
Články
Víte vše o palačinkách?
Palačinky jsou celosvětově oblíbené po staletí díky jednoduché přípravě, skvělé chuti a možnosti mnoha variací, ať už naslano nebo nasladko. Kde se však vzaly a jsou všude stejné?
Číst dále -
Články
Škrob je pomocník při pečení nejen vánočního cukroví
Škrob do těsta přidáváme tehdy, když chceme, aby těsto bylo jemné, pečivo krásně křehké, drželo tvar a trvanlivost byla co nejdelší. Přinášíme užitečné rady a tipy pro co nejlepší využití škrobu, který se hodí nejen pro pečení cukroví, perníků a bábovek.
Číst dále -
Články
Kdy začít péct vánoční cukroví?
Rok utekl jako voda. Výlohy obchodů zdobí vánoční dekorace, na většině náměstí už stojí nazdobený vánoční strom, dopravní společnosti zběsile převáží balíčky a většina domácností se chystá na předvánoční úklid a hlavně na pečení cukroví. Zkrátka Vánoce už klepou na dveře.
Číst dále -
Články
Jak na bezlepkovou dietu?
Stravu bez obsahu lepku vyžaduje nebo potřebuje mnoho lidí. Ať již to jsou lidé trpící celiakií či potýkající se s intolerancí lepku ve stravě anebo lidé, kteří lepek z rozličných důvodů vylučují ze svého jídelníčku. Bezlepková dieta není snadná, ale je rozhodně řešitelná.
Číst dále -
Články
Vanilce se říká královna koření a zaslouženě
Příchuť vanilky je nejoblíbenější sladká příchuť na světě. Její jemná chuť nás příjemně vrací do dětství a dává nám pocit bezpečí a klidu. Ne každý však ví více o historii vanilky či způsobu pěstování.
Číst dále -
Články
Česko je rájem knedlíků. A znáte jejich historii?
Knedlíky nejsou typické pouze pro náš jídelníček. Tuhle skvělou přílohu mají rádi ve více zemích, které se předhánějí v co nejlepších receptech na jejich přípravu a také se dohadují, zejména Češi, Rakušané a Němci, odkud se vlastně knedlíky vzaly.
Číst dále -
Novinky
Představují se vám naše nové stránky
Původní stránky jsme používali mnoho let a zvykli jsme si na ně. Uvědomovali jsme si však, že ideální nejsou, neodpovídají moderním trendům a ani vizuálně už to nebylo ono. Takže jsme zasedli, navrhovali, kreslili, řešili, plnili a web je venku :-)
Číst dále