Domů Recepty
Inspirujte se recepty
Naše pečlivě vybrané recepty, které jsme sami vyzkoušeli a které vycházejí z kvalitních surovin i našich produktů, potěší svou jednoduchostí i výslednou chutí hotového pokrmu.
-
Korpus:čerstvý listový špenát (2 vaničky) 250 gvejce 3 ksmoučkový cukr 1 hrnekřepkový nebo slunečnicový oleje 3/4 hrnkuhladká mouka 2 hrnkyKypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekcitronová šťáva 1 lžícesůl špetkaKrém:Malinový puding Amylon 1 sáčekcukr 2 lžíceměkký tvaroh (ideálně v kostce) 2malinová nebo ostružinová marmeláda 1-2 lžíceOvoce a jedlé květy na ozdobu.Těsto:mandle 100 ghladká mouka (pro bezlepkovou variantu lze použít bezlepkovou směs) 160 gmoučkový cukr 50 gmáslo pokojové teploty 110 gsůl špetkastudená voda 20-30 mlPanna cotta:smetana ke šlehání 500 mlcukr 2 lžíceVanilkový cukr Amylon 1/2 sáčkuBio Agar Amylon 1 sáčekŽelé:Bio Agar Amylon 1/2 sáčkujahodový šampus 500 mlTěsto:máslové sušenky (pro bezlepkovou variantu mohou být bezlepkové máslové sušenky) 200 gmáslo 100 gKrém:tvaroh 500 gmoučkový cukr 150 gVanilkový cukr Amylon 1 sáčekBio Agar Amylon 1 sáčekvoda 500 mlŽelé:Bio Agar Amylon 1 sáčekkiwi 1 kgvoda400 mlTěsto:hladká mouka 300 gmáslo 180 gmoučkový cukr 100 gVanilkový cukr Amylon 1 sáčekžloutek 4sůlšpetkaKrém:Krémová náplň Amylon 2 balenízměklé máslo 250 gKorpus:Bio Čokoládový puding Amylon 1 sáčekpolohrubá mouka 3/4 hrnkuBio Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekBio kypřicí prášek Amylontřtinový cukr 2/4 hrnkuBio kokosový olej 2 vrchovaté lžícezralý dobře rozmačkaný banán 1kokosové nebo sójové mléko 1/2 hrnku sůl1/4 lžičkyPudingové vrstvy:Bio jahodový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1Bio vanilkový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1Želé vrstva s jahodami:Bio Agar Amylon 1 sáčekBio ovocná šťáva nebo sirupJahody Těsto:hladká mouka 400 gmáslo 200 gsůl 1/2 lžičkyvoda 50 mlmouka na podsypáníNáplň:vypeckované třešně 1 kgcukr krupice 200 gVanilkový cukr Amylon 2 sáčkyKukuřičný škrob Amylon 4 lžícemáslo 1 lžícevejce na potření 1mandlové lupínky 2 lžíceForma o průměru 25 cm Těsto:polohrubá mouka 150 gcukr krupice 60 gVanilkový cukr Amylon 1 sáčekmáslo 70 gvejce 2mléko 30 mlVanilkový kypřicí prášek bez fosfátů Amylon 1/2 sáčkuKrém:zakysaná smetana 2 kelímkyVanilkový cukr Amylon 1 sáčekMaliny nebo jiné ovoce na ozdobeníForma o velikosti 22 cm: Náplň:vypeckované švestky 800 gtřtinový cukr 20 gBIO Vanilkový cukr Amylon 2 sáčkyBIO Kukuřičný škrob Amylon 1 lžícešťáva z 1 pomeranče máslo na vymazání formy Drobenka:polohrubá mouka 200 gmáslo 100 gtřtinový cukr 100 gmleté mandle 50 gžloutek 1skořice špetkaNa velikost formy 24 cm:Vanilkový puding Amylon 2 sáčkypiškoty 3 balíčkyholandské kakao (100g) 1 sáčekvoda 4 dclmléko 3/4 lcukr 10 dkgmáslo 10 dkgsmetana ke šlehání 33 % tuku 400 gKorpus:krupicový cukr 180 gpolohrubá mouka 130 gVanilkový kypřící prášek Amylon 1 sáčekrozpuštěné máslo 100 gvejce 2mléko 120 mlKrém:Vanilkový puding Amylon 2 sáčkymléko 600 mlcukr 4 lžíceŽele s agarem:Bio Agaru Amylon 1 sáčekJahodový sirup s vodou do 1l tekutinyJahodyTěsto:vypeckované třešně 500 gplnotučný jogurt 200 mlvejce 1cukr 100 ghladká mouka 120 gBio Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekBio Kypřicí prášek Amylon 1 sáčeksůl špetkaDrobenka:máslo 70 ghladká mouka 70 gcukr 70 gsůl špetkaTěsto:polohrubá mouka 2 hrnkuVanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekcukr 0,5 hrnkuolej 0,5 hrnkuvejce 2mléko 1 hrnekDrobenka:máslo 80 gcukr moučka 100 gpolohrubá mouka 0,5 hrnkuvypeckované švestky 1,5 kgšpaldová mouka hladká (může být i klasická nebo půl na půl) 500 gBIO vanilkový cukr Amylon 2 sáčkytřtinový cukr 40 grozpuštěné máslo 120 gmléko 250 mldroždí 1 kostkavejce 2Na 30 kusů koláčů Kvásek:mléko 250 mlcukr 80 gBio vanilkový cukru Amylon 1 sáčekhladká mouka 2 lžícedroždí 30 gTěsto:polohrubá mouka 250 ghladká mouka 250 gsůl 1 lžičkamásla 100 mlolej 100 mlcelé vejce 1žloutky 4Bio citronový cukru Amylon 1/2 sáčkurum 2 lžíceNáplně: Tvarohová náplň:tvaroh 500 gžloutky 2Bio citronový cukr Amylon 1/2 sáčkuVanilkový cukr Amylon 20 gkrupicový cukr podle chutiPovidlová náplň:švestková povidla 500 grum 2 lžíceDrobenka:máslo 50 gkrupicový cukr 120 gmouka 100 gNa ozdobení můžeme použít spařené loupané oloupané mandlevejce na potření koláčkůmletého máku 200 gmléka 400 mlcukru krupice 60 gBio skořicového cukru Amylon 1/2 sáčkuBio citronového cukru Amylon 1/2 sáčkurum 2 lžícehrubá mouka nebo krupice na zahuštění 1 lžíce Celozrnné kakaové řezy Amylon 1 balenínastrouhaná dýně Hokaido 180 gvejce 1chia semínka 1 lžíceRýžový puding s příchutí dýně a banán Amylon 2 sáčkyzměklé máslo 250 gmléko 0,7 lCukrová poleva na zdobení perníčků:vaječný bílek 1cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g Korpusmáslové sušenky 1 sáčekmáslo 2 – 3 lžíceNáplňmléko 1 lBio vanilkový puding Amylon 2 sáčkydětská krupička 5 lžictřtinový cukru 4 lžícemáslo 1 lžíceŽeléBio Želatina Amylon 1 sáčekjahodová šťáva nebo džus 500 mlNa ozdobení dortu: jahody, maliny, borůvky, šlehačka, prostě co Vás napadne… Korpuspolohrubá mouka 2 lžícešpaldová celozrnná hladká mouka 1 lžíceBio kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekvejce 3 kscukr moučka 3 lžícekakao 3 lžícekokosový olej 1 lžíceKrémměkký tvaroh (ručný) 500 gmáslo 250 gBio Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekcukr moučka 150 gPolevačokoláda na vaření 80 gmáslo 70 g
-
celozrnné listové těsto 1 baleníBIO Rýžový puding s jablkem a skořicí Amylon 1 sáčekBIO Skořicový cukr Amylon 1 sáčekjablka 150 gmléko 1/2 lvajíčko na potření 1hladká mouka 400 gcukr 100 – 150 gkakao 1 lžíciBIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů a bez lepku Amylon 1 sáčekolej 100 mlmléko 400 mlvejce (lze nahradit 3-4 lžičkami chia semínek) 1-2Korpus:hladká mouka 300 gžloutky 2máslo 150 gcukr 50 gBIO Citronový cukr Amylon 1 sáčekNáplň:mléko 350 mlcukr 40 gBIO Vanilkový puding bez lepku Amylon 1 sáčekmáslo 10 – 20 gčerstvé maliny na ozdobuvlašské ořechy 200 gsušené datle 100 gořechový likér 2 lžíceCitronový cukr Amylon 1/2 sáčkukousky čokolády, nasekané ořechy, drcené lyofilizované maliny na obalení Těsto:hladká mouka 600 gmléko 250 – 300 mlcukr 2 kostkykvasnice 60 gžloutky 6cukr 80 gBIO citronový cukr Amylon 2 sáčkyrozpuštěné máslo 80 gsůl 2 špetkyrum 3 lžícesůl olej na smažení Náplň:Povidla Maková náplň hladká mouka 250 gmáslo 170 gzakysaná smetana 120 gmeruňková marmeláda 150 gbílá čokoláda 100 gvejce na potření 1Skořicový cukr Amylon na posypání 2 balíčkyhladká mouka 300 gtřtinový cukr 40 gBIO kypřicí prášek do perníku Amylon 1 sáčekvejce 2máslo 100 gmléko 150 mlpřezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší) 3čokoláda 60 gvlašské ořechy 60 gNa těstolistové těsto 500 gNa krémmléko 700 mlVanilkový puding Amylon 2 sáčkykrupicový cukr (do pudingu) 4 lžícemoučkový cukr 2 lžícemáslo 200 gNa polevumoučkový cukr 200 ghorká převařená voda 1 lžícecitronová šťáva 2 lžícerolované, chlazené listové těsto 1Vanilkový cukru Amylon 1 sáčekmalinová marmeládacukr moučka (na posypání)bílky 4cukr krupice 200 gVanilkový cukr Amylon 2 sáčkyocet 1 lžičkaKukuřičný škrob Amylon 1 lžíceNa ozdobeníšlehačka 400 – 500 mljahody 250 gčokoláda na politíTěstovoda 380 mlmáslo 115 ghladká mouka 120 gsůl špetkavejce 4Karamelová náplňmléko 750 mlKaramelový puding Amylon 2 sáčkycukr moučka dle chutimáslo 250 gŠlehačková náplňsmetana na šlehání 500 mlKaramelová polevacukr krupice 250 gsmetana na šlehání 200 mlcukr moučka dle chutimáslo 250 g
-
Těsto:bílky 4cukr krupice 240 gKukuřičný škrob Amylon 2 lžícejablečný ocet 2 lžičkysůl špetkaKokosový krém:máslo 1/2 kostkystrouhaný kokos 5 dkgcukr krupice 2 lžícecukr moučka 5 dkgExclusive puding kokosový Amylon 1 sáčekmléko 4 dlsmetana ke šlehání granátové jablkomalé piškotky 120 ggriotka 200 mlmascarpone 250 gVanilkový cukr Amylon 1 balíčekčerstvé borůvky 125 gčerstvé maliny 125 gbanán 1Vanilkový puding Amylon 1 balíčekmléko 0,5 lkrupicový cukr 2 lžícesmetana ke šlehání 33 % 250 mlnasekané mandle na ozdobuDezert:Smetana ke šlehání (33% tuku) 500 mlBio Vanilkový cukra Amylon 1 sáčekcukr krystal 50 gBio Agar Amylon 1/2 sáčkuŽelé:jahody + pár jahod na ozdobu 250 gBio Agar Amylon 2,5 gPanna Cotta:Smetana ke šlehání (33% tuku) 500 mlBio Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekcukr krystal 40 gBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)Čokoláda nalámaná na kousky, nejlépe 60%100 gŽelé:rozmačkané maliny 300 gvoda 100 mlCukr dle chutiBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)Krémová náplň Amylon 1 balenísmetana ke šlehání 200 gkokosové mléko 500 mlBio vanilkový cukr Amylon 1 sáčektřtinový cukr (nebo 3lžičky agávového nebo datlového sirupu) 50 gBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)vejce 3polohrubá mouka 2 hrnkyBio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekcukr 3 lžícesůl špetkaolej 1/3 hrnkumléko 1,5 hrnkuostružiny 200 gvychlazená smetana 200 mlBIO vanilkový cukr Amylon 1 sáčekcukr moučka 1 lžíceNa pudingVanilkový puding Amylon 2 sáčkymléko 1 lcukr (dle návodu na sáčku) 4 lžícebílky 2-3Na polevuČokoládový puding Amylon 1 lžícekakao 2 lžícevoda 200 mlcukr dle chutiBio rýžový puding malinový Amylon 1 sáčekmléko 1/2 lcukr 1 lžíceBio Agar Amylon 1 sáčekmalinová šťáva dle chuti
-
polohrubá mouka 2 hrnkycukr krupice 1 hrnekvejce 2Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekSkořicový cukr Amylon 1 sáčekolej 1/2 hrnkumléko1 hrnekcelozrnná hladká pšeničná mouka 1 a 1/2 hrnkucelozrnná hladká žitná mouka 1/2 hrnkutřtinový cukr 3/4 hrnkuslunečnicový oleje 1/2 hrnkumléko (případně ovesný, rýžový nebo sojový nápoj) 1 hrnekBIO Citronový cukr Amylon 1 baleníBIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů Amylon 1 baleníšvestková povidla cca 6 lžicmůžeme přidat lžíci chia semínekNa velikost formy 24 cm:vejce 4Bio Vanilkový puding Amylon 3 sáčkyBio Čokoládový puding Amylon 2 sáčkymoučkový cukr 180 gBio vanilkový cukr Amylon 1 sáčekolej 200 mlBio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekmůžeme přidat pár kapek rumu do čokoládové části na provonění.Korpus:Čokoládový puding Exclusiv Amylon 1 sáčekVanilkový cukr Amylon 1 sáčekKypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekvejce 2zakysaná smetana 120 golej 75 mlvlažná voda 60 mlhladká mouka 160 gcukr krupice 120 gholandské kakao 30 ghořká čokoláda nasekaná na kousky 100 gsůl špetkaTěsto:cukr krupice 100 gVanilkový kypřicí prášek Amylon 1 sáčekpolohrubá mouka 220 gvejce 2mléko 170 mlmáslo 125 gKrém:máslo 250 gmléko 300 mlVanilkový puding Amylon 1 sáčekmoučkový cukr 150 gPotravinářské barvy (pokud chceme mít krém na muffiny barevný)Na knedlíky:vejce 1 podmáslí nebo plnotučné kysané mléko 1 hrnekrozpuštěné a vychladlé máslo 125 gBIO vanilkový cukr Amylon 1/2 sáčkuBIO citronový cukr Amylon 1/2 sáčkuBIO kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčektřtinový cukr 3/4 hrnkuhladká mouka (může být i špaldová nebo pšeničná) 2 hrnkyborůvky 150 gsůl špetka
-
mouka polohrubá 400 gcelozrnná mouka hladká 100 gcukr krupice 70 gpuding s příchutí vanilka Amylon 1 sáčekBIO cukr vanilkový Amylon 1 sáčekdroždí 30 gmléko 250 ml 250 ml máslo 75 gvejce 2 ksMůžeme přidat rozinky a kandované ovoce. Mandlové lupínky, vejce na potření. Těsto:hladká mouka 420 gmáslo 250 gsmetana ke šlehání 250 mlšpetka soliOřechová náplň:vlašské ořechy (nastrouhané) 200 gmléko 125 mlcukr krupice 4 lžíceCukr vanilkový Amylon 1 sáčekBio Cukr citronový 1/2 sáčkutrochu rumu na provoněnípohankové mouky hladké 3 hrnkytřtinového cukru 1 hrnekmásla 250 gžloutky 3BIO Vanilkového cukru Amylon 1 sáčekBIO Vanilkového pudingu bez lepku Amylon 3 lžíceBIO Čokoládového pudingu bez lepku Amylon 3 lžícerozpuštěná čokoláda na zdobeníBIO špaldová celozrnná hladká mouka 340 gBIO polohrubá mouka 160 grozpuštěné máslo 120 gdroždí 40 gžloutky 2vejce na potření vánočky 1mléko 200 – 250 mlBIO Citronový cukr Amylon 2 sáčkyBIO Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekBIO třtinový cukr 50 gsůl špetkanasekané mandle hrstrozinky hrstTěsto:hladká mouka 600 gmléko 250 – 300 mlcukr 2 kostkykvasnice 60 gžloutky 6cukr 80 gBIO citronový cukr Amylon 2 sáčkyrozpuštěné máslo 80 gsůl 2 špetkyrum 3 lžícesůl olej na smažení Náplň:Povidla Maková náplň hladká mouka 220 gmáslo 120 gjemný třtinový cukr 100 gmleté mandle 100 gBIO vanilkový cukr Amylon 1 balíčekBIO vanilkový puding bez lepku Amylon 1 balíčekžloutky 2mléko 2 lžícemoučkový cukr na obalení BIO špaldová celozrnná hladká mouka 340 gBIO polohrubá mouka 160 grozpuštěné máslo 120 gdroždí 40 gžloutky 2vejce na potření mazance 1mléko 200 – 250 mlBIO Citronový cukr Amylon 2 balíčekBIO Vanilkový cukr Amylon 1 balíčekBIO třtinový cukr 50 gsůl špetkanasekané mandlerozinky namočené v rumu 50 gTěsto:hladká mouka 315 gmáslo 210 gcukr moučka90 gžloutky 1 a 1/2 sáčkuKokosový puding Exclusive 1 a 1/2 sáčkuKrém:Kokosový puding Exclusive 1 sáčekmáslo 200 gmléko 0,40 lmoučkový cukr 3 lžíceKokos na posypání košíčků hladka mouka 350 gcukr moučka 100 gVanilkový puding Exclusive 1 sáčekmáslo 1žloutek 1Marmeláda na promazání Těsto:hladká mouka 315 gmáslo 210 gmoučkový cukr 90 gžloutek 1 a 1/2Čokoládový puding Exclusive 1 a 1/2 sáčkuKrém:máslo 200 gmléko 0,40 lmoučkový cukr nebo dle chuti 3 lžíceČokoládový puding Exclusive1 sáčekOříšky na ozdobení košíčků Lák z jedné sklenice okurekBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)hladká mouka 320 gcukr moučka 140 gPerníkový puding Exclusive Amylon 2 sáčkymáslo / tuk na pečení 100 gvejce 2med 2 lžíceBIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon 1 sáčekžloutek na potření po upečení 1Cukrová poleva na zdobení perníčků:vaječný bílek 1cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g hladká mouka 350 gcukr moučka 110 gvejce 2rozšlehané vejce na potření 1Bio kypřicí prášek do perníku Amylon 1 sáčekmed 2 lžícekakao 2 lžícemáslo 100 gNa zdobenícukr moučka 150 gBramborový škrob Amylon 1 lžičkacitronová šťáva 1 lžičkasvíčkyhladká mouka 500 gVanilkový puding Amylon 5 sáčkůVanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekmáslo 80 gHera nebo změklé máslo 250 gcukr moučka 250 gvejce 3listové těsto 2 plátymásla 80 gBio skořicový cukr Amylon 2 sáčkymed 2 lžícekrupicový cukr 6 lžicvejce na potřenírozinky 2 lžícerum 2 lžícehladká mouka 250 gBio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekBio Vanilkového cukru Amylon 1/2 sáčkuBio Citronový cukr Amylon 1/2 sáčkuzměklé máslo 75 gcukr 75 gvejce 2měkký tvaroh 250 gnasekané mandle 40 gplátky mandlí na ozdobu 10 gvejce na potření 1
-
Na knedlíky:švestky asi 25 ksBramborové těsto Amylon 1 sáčekvejce 1Na strouhankový posyp:máslo 100 gstrouhanka 200 gBIO skořicový cukr Amylon 1/2 sáčkucukr 3/4 hrnkuzralé banány 3BIO Kukuřičný škrob Amylon 115 gmandlové nebo kokosové mléko 140 mlBIO Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Amylon 1 lžičkamed či agávový sirup na ochuceníBIO Skořicový cukr Amylon na posypáníLívance:polohrubá mouka 200 gBIO Skořicový cukr Amylon 1 sáčekBIO Kypřicí prášek bez fosfástů Amylon 1 lžičkasůl špetkadýňové pyré 250 gmléko 300 mlbílý jogurt 2 lžícevejce, bílky a žloutky zvlášť 3rozpuštěné máslo 60 golej nebo ghí smaženíjavorový sirup, zakysaná smetana, ovoce na ozdobuDýňové pyré:menší dýně hokaido 1máslo 1 lžícesůl špetkaDortová forma o průměru 22 cm:Kuskus se sušenými švestkami a skořicí Amylon 60 g 3 sáčkytvaroh v alobalu 2citron 1Vanilkový cukr Amylon 8 g 5 sáčkůmáslo 30 gvejce 3polohrubá mouka 2 hrnkyBio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáčekcukr 3 lžícesůl špetkaolej 1/3 hrnkumléko 1,5 hrnku
-
BIO Bramborové placky Amylon 250 g 1 balenížampiony Portobello 150 gbaby špenát hrstmenší cibule 1kardamom 2-3 špetkysůl, pepřolej na smažení dýně Hokaido 1/2větší cibule 1zeleninového vývaru 1 lolivový olej na smažení sójová smetana na dochucenísůlBIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon 1 balenístředně velká máslová dýněolivový olej 2 lžičkyvětší mrkev 3česnek 3 stroužkysezamová semínka 2 lžíceparmazán na posypánísůl a pepřBIO Bramborové placky s kopřivou Amylon 1 balenímenší cuketa 2menší mrkev 2rukola 1 velkou hrst citron 1cherry rajčata 5olivový olej 3 lžíceSůl, pepř BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon 1 balenívoda 150 mlmenší cibule 1česnek 2 stroužkyhlíva ústřičná 250 gzralé avokádo 1citron 1/2lněné semínko 1 lžičkaSůl, pepř, kmínOlivový olej na smaženíNa ozdobu:Sušená rajčata a jiná zeleninaTofusekaný listový špenát 1 baleníanglická slanina 20 dkgcibule 1česnek 2 stroužkysmetana ke šlehání 31 % 100 mlvejce 2sůlpepřrostlinný olejBramborové těsto Amylon 1 baleníhladká mouka hrstkaLák z jedné sklenice okurekBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)Kuskus se sušenými rajčaty a bylinkami Amylon 2 sáčkyvejce 1 ksStrouhanka na zahuštění a obalenímáslo 70 gcibule 1 ksčesnek 3 stroužkynajemno nakrájená, oloupaná dýně 1 kgrýže kulatozrnná např. Arborio 300 gbílé víno 250 mlhorký kuřecí vývar 1,5 ltymián 3 snítkystrouhaný parmezán 100 gsůl špetkapepř špetkaBio citronový cukru 1 lžičkakokosové mléko 165 – 200 mldýňová semínka hrstolej troškaNa 2 porceKuskus sušený špenát a teffem Amylon 1 sáčekcibule 1máslo 10 gmrkev 2petržel 1celer kousekmražený hrášek hrstsůl špetkapepř špetkaNa 2 porceKuskus sušený špenát a teffem Amylon 1 sáčekkeříková rajčátka 1 hrstvokurka 1/2mix listových salátů 60 gmozzarella 1 ksolivový olej 1 lžičkavody (voda se trochu vyvaří, tak aby zůstalo 250 ml vývaru) 200 – 300 mlBio Želatina Amylon 1 sáčekmalá mrkev 1malá petržel 1celer 1 kousekmalá cibule 1bobkový list 1celý pepř 2 bobulecelé nové koření 2 bobulecukr, sůl, ocet dle chuti BIO Bramborové placky Amylon 1 balenímungo klíčkyrukola grapefruit 1olivový olej slunečnicová semínka (loupaná)kešu ořechysůlocet balsamico
-
maliny 1 kgcukr krystal 700 gKyselina citronová Amylon 1 lžičkaBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)jahody, očištěné odstopkované 1 kgcukr krupice 1 kgBio Vanilkový cukr Amylon 1 sáčekKyselina citronová Amylon 1 lžičkaBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)borůvky 2 kgtřtinový cukr 500 gcitron 1Bio Agar Amylon 1 sáčekPřipravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml. vykrájené filátka z pomerančů 1 kgcukr krupice 500 gBio Citronový cukr Amylon 1 sáčekKyselina citronová Amylon nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu lžičkaBio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g)Kousky nalámené skořiceHřebíčekjahody, očištěné odstopkované 1 kgtřtinový cukr (můžete dát i méně cukru, ale nezapomeňte, že cukr konzervuje) 1 kgBio Agar Amylon (přírodní rostlinné zahušťovadlo) 1/2 sáčku (5 g)Kyselina citronová Amylon (nebo citronová šťáva dle chuti) 1 lžička
-
mléko 800 mlVanilkový puding bez lepku Amylon 1 sáčekBIO skořicový cukr Amylon 2 sáčkyrum 100 mlsmetana ke šlehání 200 mlčervené víno 1 litrBIO Vanilkový cukr Amylon 2 sáčkyBIO Citronový cukr Amylon 2 sáčkymed 1 lžíceskořice 2 svitkybadyán 4 kusyhřebíček1 lžičkazázvor 5 cmkardamom špetkapomeranče na ozdobu 4 plátkyBio Agar Amylon 1 sáčekdžus Limetka 500 mlProsecco nebo sekt 300 mlKousky Ovoce dle vlastního výběru – kiwi, jahody, maliny, mango, ostružiny, borůvky….Piña Colada:ananasový džus 300 mlkokosový krém 200 mlbílý rum 8 clpár kapek sodovkybezové květy 30 ksKyselina citronová Amylon 80 gvoda 2 lcukr krystal 2 kg
-
mletého máku 200 gmléka 400 mlcukru krupice 60 gBio skořicového cukru Amylon 1/2 sáčkuBio citronového cukru Amylon 1/2 sáčkurum 2 lžícehrubá mouka nebo krupice na zahuštění 1 lžíce hladká mouka 320 gcukr moučka 140 gPerníkový puding Exclusive Amylon 2 sáčkymáslo / tuk na pečení 100 gvejce 2med 2 lžíceBIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon 1 sáčekžloutek na potření po upečení 1Cukrová poleva na zdobení perníčků:vaječný bílek 1cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g