Domů Recepty
Inspirujte se recepty
Naše pečlivě vybrané recepty, které jsme sami vyzkoušeli a které vycházejí z kvalitních surovin i našich produktů, potěší svou jednoduchostí i výslednou chutí hotového pokrmu.
-
Těsto: Mouka hladká 230 g Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 lžička Máslo 150 g Cukr moučka 70 g Sůl 1 špetka Vejce 1 ks Krém: Mléko 450 ml BIO Vanilkový puding Amylon 1 a 1/2 sáčku Sůl 1 velká špetka soli Cukr 120 g (2/3 šálku) Zakysaná smetana 675 g Třešně Korpus: Máslové sušenky 2 balíčky Máslo 2 lžíce Náplň: Vanilkový puding od Amylonu 1 sáček Mléko 1 litr Dětská krupička 5 plnějších lžic Cukr krupice 1 hrnek Máslo 1 lžíce Želé: BIO Želatina Amylon Jahodová šťáva 500 ml Jahody Vafle 1 balení Smetana ke šlehání 250 ml Mascarpone 250 g Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Moučkový cukr 1 lžička Borůvky 250 g Korpus: čerstvý listový špenát (2 vaničky) 250 g vejce 3 ks moučkový cukr 1 hrnek řepkový nebo slunečnicový oleje 3/4 hrnku hladká mouka 2 hrnky Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček citronová šťáva 1 lžíce sůl špetka Krém: Malinový puding Amylon 1 sáček cukr 2 lžíce měkký tvaroh (ideálně v kostce) 2 malinová nebo ostružinová marmeláda 1-2 lžíce Ovoce a jedlé květy na ozdobu. Těsto: mandle 100 g hladká mouka (pro bezlepkovou variantu lze použít bezlepkovou směs) 160 g moučkový cukr 50 g máslo pokojové teploty 110 g sůl špetka studená voda 20-30 ml Panna cotta: smetana ke šlehání 500 ml cukr 2 lžíce Vanilkový cukr Amylon 1/2 sáčku Bio Agar Amylon 1 sáček Želé: Bio Agar Amylon 1/2 sáčku jahodový šampus 500 ml Těsto: máslové sušenky (pro bezlepkovou variantu mohou být bezlepkové máslové sušenky) 200 g máslo 100 g Krém: tvaroh 500 g moučkový cukr 150 g Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Bio Agar Amylon 1 sáček voda 500 ml Želé: Bio Agar Amylon 1 sáček kiwi 1 kg voda 400 ml Těsto: hladká mouka 300 g máslo 180 g moučkový cukr 100 g Vanilkový cukr Amylon 1 sáček žloutek 4 sůl špetka Krém: Krémová náplň Amylon 2 balení změklé máslo 250 g Korpus: Bio Čokoládový puding Amylon 1 sáček polohrubá mouka 3/4 hrnku Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Bio kypřicí prášek Amylon třtinový cukr 2/4 hrnku Bio kokosový olej 2 vrchovaté lžíce zralý dobře rozmačkaný banán 1 kokosové nebo sójové mléko 1/2 hrnku sůl 1/4 lžičky Pudingové vrstvy: Bio jahodový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1 Bio vanilkový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka 1 Želé vrstva s jahodami: Bio Agar Amylon 1 sáček Bio ovocná šťáva nebo sirup Jahody Těsto: hladká mouka 400 g máslo 200 g sůl 1/2 lžičky voda 50 ml mouka na podsypání Náplň: vypeckované třešně 1 kg cukr krupice 200 g Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky Kukuřičný škrob Amylon 4 lžíce máslo 1 lžíce vejce na potření 1 mandlové lupínky 2 lžíce Forma o průměru 25 cm Těsto: polohrubá mouka 150 g cukr krupice 60 g Vanilkový cukr Amylon 1 sáček máslo 70 g vejce 2 mléko 30 ml Vanilkový kypřicí prášek bez fosfátů Amylon 1/2 sáčku Krém: zakysaná smetana 2 kelímky Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Maliny nebo jiné ovoce na ozdobení Forma o velikosti 22 cm: Náplň: vypeckované švestky 800 g třtinový cukr 20 g BIO Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky BIO Kukuřičný škrob Amylon 1 lžíce šťáva z 1 pomeranče máslo na vymazání formy Drobenka: polohrubá mouka 200 g máslo 100 g třtinový cukr 100 g mleté mandle 50 g žloutek 1 skořice špetka Na velikost formy 24 cm: Vanilkový puding Amylon 2 sáčky piškoty 3 balíčky holandské kakao (100g) 1 sáček voda 4 dcl mléko 3/4 l cukr 10 dkg máslo 10 dkg smetana ke šlehání 33 % tuku 400 g Korpus: krupicový cukr 180 g polohrubá mouka 130 g Vanilkový kypřící prášek Amylon 1 sáček rozpuštěné máslo 100 g vejce 2 mléko 120 ml Krém: Vanilkový puding Amylon 2 sáčky mléko 600 ml cukr 4 lžíce Žele s agarem: Bio Agaru Amylon 1 sáček Jahodový sirup s vodou do 1l tekutiny Jahody Těsto: vypeckované třešně 500 g plnotučný jogurt 200 ml vejce 1 cukr 100 g hladká mouka 120 g Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Bio Kypřicí prášek Amylon 1 sáček sůl špetka Drobenka: máslo 70 g hladká mouka 70 g cukr 70 g sůl špetka Těsto: polohrubá mouka 2 hrnku Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček cukr 0,5 hrnku olej 0,5 hrnku vejce 2 mléko 1 hrnek Drobenka: máslo 80 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka 0,5 hrnku vypeckované švestky 1,5 kg špaldová mouka hladká (může být i klasická nebo půl na půl) 500 g BIO vanilkový cukr Amylon 2 sáčky třtinový cukr 40 g rozpuštěné máslo 120 g mléko 250 ml droždí 1 kostka vejce 2 Na 30 kusů koláčů Kvásek: mléko 250 ml cukr 80 g Bio vanilkový cukru Amylon 1 sáček hladká mouka 2 lžíce droždí 30 g Těsto: polohrubá mouka 250 g hladká mouka 250 g sůl 1 lžička másla 100 ml olej 100 ml celé vejce 1 žloutky 4 Bio citronový cukru Amylon 1/2 sáčku rum 2 lžíce Náplně: Tvarohová náplň: tvaroh 500 g žloutky 2 Bio citronový cukr Amylon 1/2 sáčku Vanilkový cukr Amylon 20 g krupicový cukr podle chuti Povidlová náplň: švestková povidla 500 g rum 2 lžíce Drobenka: máslo 50 g krupicový cukr 120 g mouka 100 g Na ozdobení můžeme použít spařené loupané oloupané mandle vejce na potření koláčků mletého máku 200 g mléka 400 ml cukru krupice 60 g Bio skořicového cukru Amylon 1/2 sáčku Bio citronového cukru Amylon 1/2 sáčku rum 2 lžíce hrubá mouka nebo krupice na zahuštění 1 lžíce Celozrnné kakaové řezy Amylon 1 balení nastrouhaná dýně Hokaido 180 g vejce 1 chia semínka 1 lžíce Rýžový puding s příchutí dýně a banán Amylon 2 sáčky změklé máslo 250 g mléko 0,7 l Cukrová poleva na zdobení perníčků: vaječný bílek 1 cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g Korpus máslové sušenky 1 sáček máslo 2 – 3 lžíce Náplň mléko 1 l Bio vanilkový puding Amylon 2 sáčky dětská krupička 5 lžic třtinový cukru 4 lžíce máslo 1 lžíce Želé Bio Želatina Amylon 1 sáček jahodová šťáva nebo džus 500 ml Na ozdobení dortu: jahody, maliny, borůvky, šlehačka, prostě co Vás napadne… Korpus polohrubá mouka 2 lžíce špaldová celozrnná hladká mouka 1 lžíce Bio kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček vejce 3 ks cukr moučka 3 lžíce kakao 3 lžíce kokosový olej 1 lžíce Krém měkký tvaroh (ručný) 500 g máslo 250 g Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček cukr moučka 150 g Poleva čokoláda na vaření 80 g máslo 70 g
Koláče a dorty
Zobrazit více -
polohrubá mouka 250 g polohrubá mouka celozrnná 150 g cukr krupice 250 g BIO Protein puding čokoládový od Amylonu 1 sáček kakao 2 lžíce vejce 2 ks BIO Kypřicí prášek do perníku od Amylonu 2 sáčky vlažné mléko 500 ml olej 200 ml sůl špetka vlašské oříšky 2 hrsti moučkový cukr na posypání hladká mouka 3 hrnky cukr krupice 1,5 hrnku Kypřicí prášek Amylon 1 sáček Vanilkový cukr Amylon 1 sáček vejce 1 ks olej 1 hrnek mléko 2 hrnky mák mletý 1,5 hrnku Citronová poleva šťáva z citronu asi 60 ml moučkový cukr 200 g celozrnné listové těsto 1 balení BIO Rýžový puding s jablkem a skořicí Amylon 1 sáček BIO Skořicový cukr Amylon 1 sáček jablka 150 g mléko 1/2 l vajíčko na potření 1 hladká mouka 400 g cukr 100 – 150 g kakao 1 lžíci BIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů a bez lepku Amylon 1 sáček olej 100 ml mléko 400 ml vejce (lze nahradit 3-4 lžičkami chia semínek) 1-2 Korpus: hladká mouka 300 g žloutky 2 máslo 150 g cukr 50 g BIO Citronový cukr Amylon 1 sáček Náplň: mléko 350 ml cukr 40 g BIO Vanilkový puding bez lepku Amylon 1 sáček máslo 10 – 20 g čerstvé maliny na ozdobu vlašské ořechy 200 g sušené datle 100 g ořechový likér 2 lžíce Citronový cukr Amylon 1/2 sáčku kousky čokolády, nasekané ořechy, drcené lyofilizované maliny na obalení Těsto: hladká mouka 600 g mléko 250 – 300 ml cukr 2 kostky kvasnice 60 g žloutky 6 cukr 80 g BIO citronový cukr Amylon 2 sáčky rozpuštěné máslo 80 g sůl 2 špetky rum 3 lžíce sůl olej na smažení Náplň: Povidla Maková náplň hladká mouka 250 g máslo 170 g zakysaná smetana 120 g meruňková marmeláda 150 g bílá čokoláda 100 g vejce na potření 1 Skořicový cukr Amylon na posypání 2 balíčky hladká mouka 300 g třtinový cukr 40 g BIO kypřicí prášek do perníku Amylon 1 sáček vejce 2 máslo 100 g mléko 150 ml přezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší) 3 čokoláda 60 g vlašské ořechy 60 g Na těsto listové těsto 500 g Na krém mléko 700 ml Vanilkový puding Amylon 2 sáčky krupicový cukr (do pudingu) 4 lžíce moučkový cukr 2 lžíce máslo 200 g Na polevu moučkový cukr 200 g horká převařená voda 1 lžíce citronová šťáva 2 lžíce rolované, chlazené listové těsto 1 Vanilkový cukru Amylon 1 sáček malinová marmeláda cukr moučka (na posypání) bílky 4 cukr krupice 200 g Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky ocet 1 lžička Kukuřičný škrob Amylon 1 lžíce Na ozdobení šlehačka 400 – 500 ml jahody 250 g čokoláda na polití Těsto voda 380 ml máslo 115 g hladká mouka 120 g sůl špetka vejce 4 Karamelová náplň mléko 750 ml Karamelový puding Amylon 2 sáčky cukr moučka dle chuti máslo 250 g Šlehačková náplň smetana na šlehání 500 ml Karamelová poleva cukr krupice 250 g smetana na šlehání 200 ml cukr moučka dle chuti máslo 250 g
Zákusky a buchty
Zobrazit více -
jablka 1 kg vejce 1 ks pšeničná hladká mouka 150 g kukuřičný škrob Amylon 2 lžíce kypřicí prášek Amylon 1 lžička mléko 250 ml sůl špetka rostlinný olej na smažení BIO cukr skořicový Těsto: bílky 4 cukr krupice 240 g Kukuřičný škrob Amylon 2 lžíce jablečný ocet 2 lžičky sůl špetka Kokosový krém: máslo 1/2 kostky strouhaný kokos 5 dkg cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 5 dkg Exclusive puding kokosový Amylon 1 sáček mléko 4 dl smetana ke šlehání granátové jablko malé piškotky 120 g griotka 200 ml mascarpone 250 g Vanilkový cukr Amylon 1 balíček čerstvé borůvky 125 g čerstvé maliny 125 g banán 1 Vanilkový puding Amylon 1 balíček mléko 0,5 l krupicový cukr 2 lžíce smetana ke šlehání 33 % 250 ml nasekané mandle na ozdobu Dezert: Smetana ke šlehání (33% tuku) 500 ml Bio Vanilkový cukra Amylon 1 sáček cukr krystal 50 g Bio Agar Amylon 1/2 sáčku Želé: jahody + pár jahod na ozdobu 250 g Bio Agar Amylon 2,5 g Panna Cotta: Smetana ke šlehání (33% tuku) 500 ml Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček cukr krystal 40 g Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) Čokoláda nalámaná na kousky, nejlépe 60% 100 g Želé: rozmačkané maliny 300 g voda 100 ml Cukr dle chuti Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) Krémová náplň Amylon 1 balení smetana ke šlehání 200 g kokosové mléko 500 ml Bio vanilkový cukr Amylon 1 sáček třtinový cukr (nebo 3lžičky agávového nebo datlového sirupu) 50 g Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) vejce 3 polohrubá mouka 2 hrnky Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček cukr 3 lžíce sůl špetka olej 1/3 hrnku mléko 1,5 hrnku ostružiny 200 g vychlazená smetana 200 ml BIO vanilkový cukr Amylon 1 sáček cukr moučka 1 lžíce Na puding Vanilkový puding Amylon 2 sáčky mléko 1 l cukr (dle návodu na sáčku) 4 lžíce bílky 2-3 Na polevu Čokoládový puding Amylon 1 lžíce kakao 2 lžíce voda 200 ml cukr dle chuti Bio rýžový puding malinový Amylon 1 sáček mléko 1/2 l cukr 1 lžíce Bio Agar Amylon 1 sáček malinová šťáva dle chuti
Dezerty
Zobrazit více -
Pro muffiny hladká mouka 1 a 1/2 hrnku kakao 1/2 hrnku cukr 1 hrnek Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Vanilkový cukr Amylon 1 sáček sůl špetka rozpuštěné máslo nebo olej 1/2 hrnku vejce 2 ks mléko 1 hrnek nasekaná čokoláda nebo čokoládové kousky 100 g Pro čokoládovou šlehačku smetana ke šlehání (min. 33 % tuku) 250 ml hořká čokoláda (70 % kakaa) 100 g moučkový cukr 1 lžíce (dle chuti) Na ozdobu kulaté čokoládové sušenky, cukrová očička hladká mouka 1 hrnek kokosová mouka 1/2 hrnku třtinový (nebo kokosový) cukr 1/2 hrnku BIO kypřicí prášek do pečiva 1 sáček BIO skořicový cukr 1/3 sáčku BIO vanilkový cukr 1 lžička sůl špetka rozpuštěný kokosový (nebo slunečnicový) olej 1/2 šálku vejce 2 ks mléko (může být i mandlové nebo kokosové) 3/4 šálku nastrouhaná mrkev 1 hrnek nasekané vlašské ořechy(volitelně, není nutné) 1/4 hrnku Mouka polohrubá 250 g Cukr krupice 250 g Kypřicí prášek Amylon 1 sáček Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Tvaroh měkký 250 g Máslo 250 g Vejce 4 ks Rum 1 lžíce Čokoládová pomazánka 2 lžíce Tuk a mouka na vymazání Pro muffiny hladká mouka 1 a 1/2 hrnku cukr 1/2 hrnku Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Cukr vanilkový Amylon 1/2 sáčku mléko 1 hrnek sůl špetka rozpuštěné máslo nebo olej 1/2 hrnku vejce 2 ks Pro pudingový krém Vanilkový puding Amylon 1 sáček mléko 250 ml cukr 3 lžíce Máslo (pokojové teploty) 100 g Na ozdobu Cukrářské barvy, cukrářské zdobení, lentilky, sušenky, rozkrojené trubičky místo očí. Nakrájenou mrkev můžeme použít jako vlasy nebo rohy. BIO vejce 5 ks BIO třtinový cukr 130 g olej 1/4 litru BIO kukuřičný škrob Amylon 200 g BIO pudingový prášek Amylon 2 sáčky BIO Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový Amylon 1/2 sáčku BIO Cukr citronový Amylon 1 BIO Cukr vanilkový Amylon 1 špetka soli polohrubá mouka 2 hrnky cukr krupice 1 hrnek vejce 2 Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Skořicový cukr Amylon 1 sáček olej 1/2 hrnku mléko 1 hrnek celozrnná hladká pšeničná mouka 1 a 1/2 hrnku celozrnná hladká žitná mouka 1/2 hrnku třtinový cukr 3/4 hrnku slunečnicový oleje 1/2 hrnku mléko (případně ovesný, rýžový nebo sojový nápoj) 1 hrnek BIO Citronový cukr Amylon 1 balení BIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů Amylon 1 balení švestková povidla cca 6 lžic můžeme přidat lžíci chia semínek Na velikost formy 24 cm: vejce 4 Bio Vanilkový puding Amylon 3 sáčky Bio Čokoládový puding Amylon 2 sáčky moučkový cukr 180 g Bio vanilkový cukr Amylon 1 sáček olej 200 ml Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček můžeme přidat pár kapek rumu do čokoládové části na provonění. Korpus: Čokoládový puding Exclusiv Amylon 1 sáček Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček vejce 2 zakysaná smetana 120 g olej 75 ml vlažná voda 60 ml hladká mouka 160 g cukr krupice 120 g holandské kakao 30 g hořká čokoláda nasekaná na kousky 100 g sůl špetka Těsto: cukr krupice 100 g Vanilkový kypřicí prášek Amylon 1 sáček polohrubá mouka 220 g vejce 2 mléko 170 ml máslo 125 g Krém: máslo 250 g mléko 300 ml Vanilkový puding Amylon 1 sáček moučkový cukr 150 g Potravinářské barvy (pokud chceme mít krém na muffiny barevný) Na knedlíky: vejce 1 podmáslí nebo plnotučné kysané mléko 1 hrnek rozpuštěné a vychladlé máslo 125 g BIO vanilkový cukr Amylon 1/2 sáčku BIO citronový cukr Amylon 1/2 sáčku BIO kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček třtinový cukr 3/4 hrnku hladká mouka (může být i špaldová nebo pšeničná) 2 hrnky borůvky 150 g sůl špetka
Muffiny a bábovky
Zobrazit více -
bílky 3 ks sůl špetka citronová šťáva 250 ml BIO skořicový cukr Amylon 1 sáček BIO vanilkový cukr Amylon 1 sáček mleté vlašské ořechy 400 g cukr moučka 250 g Pro muffiny hladká mouka 1 a 1/2 hrnku kakao 1/2 hrnku cukr 1 hrnek Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Vanilkový cukr Amylon 1 sáček sůl špetka rozpuštěné máslo nebo olej 1/2 hrnku vejce 2 ks mléko 1 hrnek nasekaná čokoláda nebo čokoládové kousky 100 g Pro čokoládovou šlehačku smetana ke šlehání (min. 33 % tuku) 250 ml hořká čokoláda (70 % kakaa) 100 g moučkový cukr 1 lžíce (dle chuti) Na ozdobu kulaté čokoládové sušenky, cukrová očička hladká mouka 1 hrnek kokosová mouka 1/2 hrnku třtinový (nebo kokosový) cukr 1/2 hrnku BIO kypřicí prášek do pečiva 1 sáček BIO skořicový cukr 1/3 sáčku BIO vanilkový cukr 1 lžička sůl špetka rozpuštěný kokosový (nebo slunečnicový) olej 1/2 šálku vejce 2 ks mléko (může být i mandlové nebo kokosové) 3/4 šálku nastrouhaná mrkev 1 hrnek nasekané vlašské ořechy(volitelně, není nutné) 1/4 hrnku jablka 1 kg vejce 1 ks pšeničná hladká mouka 150 g kukuřičný škrob Amylon 2 lžíce kypřicí prášek Amylon 1 lžička mléko 250 ml sůl špetka rostlinný olej na smažení BIO cukr skořicový Bramborové těsto Amylon 340 g 1 sáček Vejce 1 ks Máslo na vymazání 50 g Slanina nebo uzené maso 250 g —————————— Větší cibule 1 Česnek 2 stroužky Kopřiva nebo špenát 50 g Bylinky – pažitka a petrželka 1 lžíce Sýr Eidam 150 g Niva 50 g Uzený sýr 50 g Vejce 3 ks Smetana 33 % 400 ml Sůl a pepř Polohrubá mouka 500 g Čerstvé droždí 30 g Vlažné mléko 250 ml Máslo 100 g Cukr krupice 100 g Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Žloutky 2 Sůl 1 špetka Dále Vejce na potření 1 Tekutý med Pro muffiny hladká mouka 1 a 1/2 hrnku cukr 1/2 hrnku Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Cukr vanilkový Amylon 1/2 sáčku mléko 1 hrnek sůl špetka rozpuštěné máslo nebo olej 1/2 hrnku vejce 2 ks Pro pudingový krém Vanilkový puding Amylon 1 sáček mléko 250 ml cukr 3 lžíce Máslo (pokojové teploty) 100 g Na ozdobu Cukrářské barvy, cukrářské zdobení, lentilky, sušenky, rozkrojené trubičky místo očí. Nakrájenou mrkev můžeme použít jako vlasy nebo rohy. Malinové linecké cukroví: hladká mouka 220 g Puding s příchutí malina Amylon 3 sáčky vejce – žloutek 2 ks cukr moučka 100 dkg máslo 150 dkg linecká marmeláda k promazání koleček Matcha linecké cukroví: hladká mouka 150 g BIO puding matcha Amylon 2 sáčky vejce – žloutek 1 ks cukr moučka 80 dkg máslo 80 dkg linecká marmeláda k promazání koleček mouka polohrubá 400 g celozrnná mouka hladká 100 g cukr krupice 70 g puding s příchutí vanilka Amylon 1 sáček BIO cukr vanilkový Amylon 1 sáček droždí 30 g mléko 250 ml 250 ml máslo 75 g vejce 2 ks Můžeme přidat rozinky a kandované ovoce. Mandlové lupínky, vejce na potření. Těsto: hladká mouka 420 g máslo 250 g smetana ke šlehání 250 ml špetka soli Ořechová náplň: vlašské ořechy (nastrouhané) 200 g mléko 125 ml cukr krupice 4 lžíce Cukr vanilkový Amylon 1 sáček Bio Cukr citronový 1/2 sáčku trochu rumu na provonění pohankové mouky hladké 3 hrnky třtinového cukru 1 hrnek másla 250 g žloutky 3 BIO Vanilkového cukru Amylon 1 sáček BIO Vanilkového pudingu bez lepku Amylon 3 lžíce BIO Čokoládového pudingu bez lepku Amylon 3 lžíce rozpuštěná čokoláda na zdobení BIO špaldová celozrnná hladká mouka 340 g BIO polohrubá mouka 160 g rozpuštěné máslo 120 g droždí 40 g žloutky 2 vejce na potření vánočky 1 mléko 200 – 250 ml BIO Citronový cukr Amylon 2 sáčky BIO Vanilkový cukr Amylon 1 sáček BIO třtinový cukr 50 g sůl špetka nasekané mandle hrst rozinky hrst Těsto: hladká mouka 600 g mléko 250 – 300 ml cukr 2 kostky kvasnice 60 g žloutky 6 cukr 80 g BIO citronový cukr Amylon 2 sáčky rozpuštěné máslo 80 g sůl 2 špetky rum 3 lžíce sůl olej na smažení Náplň: Povidla Maková náplň hladká mouka 220 g máslo 120 g jemný třtinový cukr 100 g mleté mandle 100 g BIO vanilkový cukr Amylon 1 balíček BIO vanilkový puding bez lepku Amylon 1 balíček žloutky 2 mléko 2 lžíce moučkový cukr na obalení BIO špaldová celozrnná hladká mouka 340 g BIO polohrubá mouka 160 g rozpuštěné máslo 120 g droždí 40 g žloutky 2 vejce na potření mazance 1 mléko 200 – 250 ml BIO Citronový cukr Amylon 2 balíček BIO Vanilkový cukr Amylon 1 balíček BIO třtinový cukr 50 g sůl špetka nasekané mandle rozinky namočené v rumu 50 g Těsto: hladká mouka 315 g máslo 210 g cukr moučka 90 g žloutky 1 a 1/2 sáčku Kokosový puding Exclusive 1 a 1/2 sáčku Krém: Kokosový puding Exclusive 1 sáček máslo 200 g mléko 0,40 l moučkový cukr 3 lžíce Kokos na posypání košíčků hladka mouka 350 g cukr moučka 100 g Vanilkový puding Exclusive 1 sáček máslo 1 žloutek 1 Marmeláda na promazání Těsto: hladká mouka 315 g máslo 210 g moučkový cukr 90 g žloutek 1 a 1/2 Čokoládový puding Exclusive 1 a 1/2 sáčku Krém: máslo 200 g mléko 0,40 l moučkový cukr nebo dle chuti 3 lžíce Čokoládový puding Exclusive 1 sáček Oříšky na ozdobení košíčků Lák z jedné sklenice okurek Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) hladká mouka 320 g cukr moučka 140 g Perníkový puding Exclusive Amylon 2 sáčky máslo / tuk na pečení 100 g vejce 2 med 2 lžíce BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon 1 sáček žloutek na potření po upečení 1 Cukrová poleva na zdobení perníčků: vaječný bílek 1 cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g hladká mouka 350 g cukr moučka 110 g vejce 2 rozšlehané vejce na potření 1 Bio kypřicí prášek do perníku Amylon 1 sáček med 2 lžíce kakao 2 lžíce máslo 100 g Na zdobení cukr moučka 150 g Bramborový škrob Amylon 1 lžička citronová šťáva 1 lžička svíčky hladká mouka 500 g Vanilkový puding Amylon 5 sáčků Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček máslo 80 g Hera nebo změklé máslo 250 g cukr moučka 250 g vejce 3 listové těsto 2 pláty másla 80 g Bio skořicový cukr Amylon 2 sáčky med 2 lžíce krupicový cukr 6 lžic vejce na potření rozinky 2 lžíce rum 2 lžíce hladká mouka 250 g Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček Bio Vanilkového cukru Amylon 1/2 sáčku Bio Citronový cukr Amylon 1/2 sáčku změklé máslo 75 g cukr 75 g vejce 2 měkký tvaroh 250 g nasekané mandle 40 g plátky mandlí na ozdobu 10 g vejce na potření 1
Sváteční pečení
Zobrazit více -
Na knedlíky: švestky asi 25 ks Bramborové těsto Amylon 1 sáček vejce 1 Na strouhankový posyp: máslo 100 g strouhanka 200 g BIO skořicový cukr Amylon 1/2 sáčku cukr 3/4 hrnku zralé banány 3 BIO Kukuřičný škrob Amylon 115 g mandlové nebo kokosové mléko 140 ml BIO Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Amylon 1 lžička med či agávový sirup na ochucení BIO Skořicový cukr Amylon na posypání Lívance: polohrubá mouka 200 g BIO Skořicový cukr Amylon 1 sáček BIO Kypřicí prášek bez fosfástů Amylon 1 lžička sůl špetka dýňové pyré 250 g mléko 300 ml bílý jogurt 2 lžíce vejce, bílky a žloutky zvlášť 3 rozpuštěné máslo 60 g olej nebo ghí smažení javorový sirup, zakysaná smetana, ovoce na ozdobu Dýňové pyré: menší dýně hokaido 1 máslo 1 lžíce sůl špetka Dortová forma o průměru 22 cm: Kuskus se sušenými švestkami a skořicí Amylon 60 g 3 sáčky tvaroh v alobalu 2 citron 1 Vanilkový cukr Amylon 8 g 5 sáčků máslo 30 g vejce 3 polohrubá mouka 2 hrnky Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček cukr 3 lžíce sůl špetka olej 1/3 hrnku mléko 1,5 hrnku
Sladká jídla
Zobrazit více -
dýně (nejlépe hokaido) 300 g máslo 50 g lístky šalvěje hrst Halušky Amylon 400 g 2 lžíce olivový olej lžička sůl a pepř dle chuti Bramborové těsto Amylon 1 sáček menší cibule 1 ks anglická slanina 100 g směs čerstvých bylinek Bramborové těsto Amylon 340 g 1 sáček Vejce 1 ks Máslo na vymazání 50 g Slanina nebo uzené maso 250 g —————————— Větší cibule 1 Česnek 2 stroužky Kopřiva nebo špenát 50 g Bylinky – pažitka a petrželka 1 lžíce Sýr Eidam 150 g Niva 50 g Uzený sýr 50 g Vejce 3 ks Smetana 33 % 400 ml Sůl a pepř Na 2-3 porce bílé tofu 2 ks (360 g) kukuřičný škrob 4 lžíce řepkový olej 1 lžíce Zálivka: česnek nastrouhaný na jemno 1 stroužek med nebo sirup 2 lžičky sójová omáčka 3 lžíce rýžový ocet 1 a 1/2 lžíce červená paprička nebo chilli dle chuti 1/2 lžičky kukuřičný škrob 1 lžička sezamová semínka BIO Bramborové placky Amylon 250 g 1 balení žampiony Portobello 150 g baby špenát hrst menší cibule 1 kardamom 2-3 špetky sůl, pepř olej na smažení dýně Hokaido 1/2 větší cibule 1 zeleninového vývaru 1 l olivový olej na smažení sójová smetana na dochucení sůl BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon 1 balení středně velká máslová dýně olivový olej 2 lžičky větší mrkev 3 česnek 3 stroužky sezamová semínka 2 lžíce parmazán na posypání sůl a pepř BIO Bramborové placky s kopřivou Amylon 1 balení menší cuketa 2 menší mrkev 2 rukola 1 velkou hrst citron 1 cherry rajčata 5 olivový olej 3 lžíce Sůl, pepř BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon 1 balení voda 150 ml menší cibule 1 česnek 2 stroužky hlíva ústřičná 250 g zralé avokádo 1 citron 1/2 lněné semínko 1 lžička Sůl, pepř, kmín Olivový olej na smažení Na ozdobu: Sušená rajčata a jiná zelenina Tofu sekaný listový špenát 1 balení anglická slanina 20 dkg cibule 1 česnek 2 stroužky smetana ke šlehání 31 % 100 ml vejce 2 sůl pepř rostlinný olej Bramborové těsto Amylon 1 balení hladká mouka hrstka Lák z jedné sklenice okurek Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) Kuskus se sušenými rajčaty a bylinkami Amylon 2 sáčky vejce 1 ks Strouhanka na zahuštění a obalení máslo 70 g cibule 1 ks česnek 3 stroužky najemno nakrájená, oloupaná dýně 1 kg rýže kulatozrnná např. Arborio 300 g bílé víno 250 ml horký kuřecí vývar 1,5 l tymián 3 snítky strouhaný parmezán 100 g sůl špetka pepř špetka Bio citronový cukru 1 lžička kokosové mléko 165 – 200 ml dýňová semínka hrst olej troška Na 2 porce Kuskus sušený špenát a teffem Amylon 1 sáček cibule 1 máslo 10 g mrkev 2 petržel 1 celer kousek mražený hrášek hrst sůl špetka pepř špetka Na 2 porce Kuskus sušený špenát a teffem Amylon 1 sáček keříková rajčátka 1 hrstv okurka 1/2 mix listových salátů 60 g mozzarella 1 ks olivový olej 1 lžička vody (voda se trochu vyvaří, tak aby zůstalo 250 ml vývaru) 200 – 300 ml Bio Želatina Amylon 1 sáček malá mrkev 1 malá petržel 1 celer 1 kousek malá cibule 1 bobkový list 1 celý pepř 2 bobule celé nové koření 2 bobule cukr, sůl, ocet dle chuti BIO Bramborové placky Amylon 1 balení mungo klíčky rukola grapefruit 1 olivový olej slunečnicová semínka (loupaná) kešu ořechy sůl ocet balsamico
Slaná jídla
Zobrazit více -
maliny 1 kg cukr krystal 700 g Kyselina citronová Amylon 1 lžička Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) jahody, očištěné odstopkované 1 kg cukr krupice 1 kg Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček Kyselina citronová Amylon 1 lžička Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) borůvky 2 kg třtinový cukr 500 g citron 1 Bio Agar Amylon 1 sáček Připravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml. vykrájené filátka z pomerančů 1 kg cukr krupice 500 g Bio Citronový cukr Amylon 1 sáček Kyselina citronová Amylon nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu lžička Bio Agar Amylon 1/2 sáčku (5 g) Kousky nalámené skořice Hřebíček jahody, očištěné odstopkované 1 kg třtinový cukr (můžete dát i méně cukru, ale nezapomeňte, že cukr konzervuje) 1 kg Bio Agar Amylon (přírodní rostlinné zahušťovadlo) 1/2 sáčku (5 g) Kyselina citronová Amylon (nebo citronová šťáva dle chuti) 1 lžička
Džemy a marmelády
Zobrazit více -
mražené nebo čerstvé borůvky 200 g banán (pro krémovější konzistenci) 1 ks mléko (i rostlinné) 250 ml BIO vanilkový cukr od Amylonu 1 sáček jogurt (může i nemusí být) 2 lžíce 1 lžíce medu nebo sirupu 250 ml Čokoládový puding Amylon 1 sáček cukr 2 lžíce mléko 800 ml Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky hořká čokoláda (nasekaná) 100 g sůl špetka šlehačka (na ozdobu) strouhaná čokoláda nebo kakao (na posypání) zralý banán 1 ks mléko (lze i rostlinné) 1 šálek BIO skořicový cukr Amylon 1 polévková lžíce med nebo javorový sirup 1 lžíce led 1/2 šálku mléko 800 ml Vanilkový puding bez lepku Amylon 1 sáček BIO skořicový cukr Amylon 2 sáčky rum 100 ml smetana ke šlehání 200 ml červené víno 1 litr BIO Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky BIO Citronový cukr Amylon 2 sáčky med 1 lžíce skořice 2 svitky badyán 4 kusy hřebíček 1 lžička zázvor 5 cm kardamom špetka pomeranče na ozdobu 4 plátky Bio Agar Amylon 1 sáček džus Limetka 500 ml Prosecco nebo sekt 300 ml Kousky Ovoce dle vlastního výběru – kiwi, jahody, maliny, mango, ostružiny, borůvky…. Piña Colada: ananasový džus 300 ml kokosový krém 200 ml bílý rum 8 cl pár kapek sodovky bezové květy 30 ks Kyselina citronová Amylon 80 g voda 2 l cukr krystal 2 kg
Nápoje
Zobrazit více -
mletého máku 200 g mléka 400 ml cukru krupice 60 g Bio skořicového cukru Amylon 1/2 sáčku Bio citronového cukru Amylon 1/2 sáčku rum 2 lžíce hrubá mouka nebo krupice na zahuštění 1 lžíce hladká mouka 320 g cukr moučka 140 g Perníkový puding Exclusive Amylon 2 sáčky máslo / tuk na pečení 100 g vejce 2 med 2 lžíce BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon 1 sáček žloutek na potření po upečení 1 Cukrová poleva na zdobení perníčků: vaječný bílek 1 cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g
Nezařazeno
Zobrazit více