-
Těsto:
Mouka hladká
230 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 lžička
Máslo
150 g
Cukr moučka
70 g
Sůl
1 špetka
Vejce
1 ks
Krém:
Mléko
450 ml
BIO Vanilkový puding Amylon
1 a 1/2 sáčku
Sůl
1 velká špetka soli
Cukr
120 g (2/3 šálku)
Zakysaná smetana
675 g
Třešně
Korpus:
Máslové sušenky
2 balíčky
Máslo
2 lžíce
Náplň:
Vanilkový puding od Amylonu
1 sáček
Mléko
1 litr
Dětská krupička
5 plnějších lžic
Cukr krupice
1 hrnek
Máslo
1 lžíce
Želé:
BIO Želatina Amylon
Jahodová šťáva 500 ml
Jahody
Vafle
1 balení
Smetana ke šlehání
250 ml
Mascarpone
250 g
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Moučkový cukr
1 lžička
Borůvky
250 g
Korpus:
čerstvý listový špenát (2 vaničky)
250 g
vejce
3 ks
moučkový cukr
1 hrnek
řepkový nebo slunečnicový oleje
3/4 hrnku
hladká mouka
2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
citronová šťáva
1 lžíce
sůl
špetka
Krém:
Malinový puding Amylon
1 sáček
cukr
2 lžíce
měkký tvaroh (ideálně v kostce)
2
malinová nebo ostružinová marmeláda
1-2 lžíce
Ovoce a jedlé květy na ozdobu.
Těsto:
mandle
100 g
hladká mouka (pro bezlepkovou variantu lze použít bezlepkovou směs)
160 g
moučkový cukr
50 g
máslo pokojové teploty
110 g
sůl
špetka
studená voda
20-30 ml
Panna cotta:
smetana ke šlehání
500 ml
cukr
2 lžíce
Vanilkový cukr Amylon
1/2 sáčku
Bio Agar Amylon
1 sáček
Želé:
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku
jahodový šampus
500 ml
Těsto:
máslové sušenky (pro bezlepkovou variantu mohou být bezlepkové máslové sušenky)
200 g
máslo
100 g
Krém:
tvaroh
500 g
moučkový cukr
150 g
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Bio Agar Amylon
1 sáček
voda
500 ml
Želé:
Bio Agar Amylon
1 sáček
kiwi
1 kg
voda
400 ml
Těsto:
hladká mouka
300 g
máslo
180 g
moučkový cukr
100 g
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
žloutek
4
sůl
špetka
Krém:
Krémová náplň Amylon
2 balení
změklé máslo
250 g
Korpus:
Bio Čokoládový puding Amylon
1 sáček
polohrubá mouka
3/4 hrnku
Bio Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Bio kypřicí prášek Amylon
třtinový cukr
2/4 hrnku
Bio kokosový olej
2 vrchovaté lžíce
zralý dobře rozmačkaný banán
1
kokosové nebo sójové mléko
1/2 hrnku
sůl
1/4 lžičky
Pudingové vrstvy:
Bio jahodový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka
1
Bio vanilkový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka
1
Želé vrstva s jahodami:
Bio Agar Amylon
1 sáček
Bio ovocná šťáva nebo sirup
Jahody
Těsto:
hladká mouka
400 g
máslo
200 g
sůl
1/2 lžičky
voda
50 ml
mouka na podsypání
Náplň:
vypeckované třešně
1 kg
cukr krupice
200 g
Vanilkový cukr Amylon
2 sáčky
Kukuřičný škrob Amylon
4 lžíce
máslo
1 lžíce
vejce na potření
1
mandlové lupínky
2 lžíce
Forma o průměru 25 cm
Těsto:
polohrubá mouka
150 g
cukr krupice
60 g
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
máslo
70 g
vejce
2
mléko
30 ml
Vanilkový kypřicí prášek bez fosfátů Amylon
1/2 sáčku
Krém:
zakysaná smetana
2 kelímky
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Maliny nebo jiné ovoce na ozdobení
Forma o velikosti 22 cm:
Náplň:
vypeckované švestky
800 g
třtinový cukr
20 g
BIO Vanilkový cukr Amylon
2 sáčky
BIO Kukuřičný škrob Amylon
1 lžíce
šťáva z 1 pomeranče
máslo na vymazání formy
Drobenka:
polohrubá mouka
200 g
máslo
100 g
třtinový cukr
100 g
mleté mandle
50 g
žloutek
1
skořice
špetka
Na velikost formy 24 cm:
Vanilkový puding Amylon
2 sáčky
piškoty
3 balíčky
holandské kakao (100g)
1 sáček
voda
4 dcl
mléko
3/4 l
cukr
10 dkg
máslo
10 dkg
smetana ke šlehání 33 % tuku
400 g
Korpus:
krupicový cukr
180 g
polohrubá mouka
130 g
Vanilkový kypřící prášek Amylon
1 sáček
rozpuštěné máslo
100 g
vejce
2
mléko
120 ml
Krém:
Vanilkový puding Amylon
2 sáčky
mléko
600 ml
cukr
4 lžíce
Žele s agarem:
Bio Agaru Amylon
1 sáček
Jahodový sirup s vodou do 1l tekutiny
Jahody
Těsto:
vypeckované třešně
500 g
plnotučný jogurt
200 ml
vejce
1
cukr
100 g
hladká mouka
120 g
Bio Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Bio Kypřicí prášek Amylon
1 sáček
sůl
špetka
Drobenka:
máslo
70 g
hladká mouka
70 g
cukr
70 g
sůl
špetka
Těsto:
polohrubá mouka
2 hrnku
Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
cukr
0,5 hrnku
olej
0,5 hrnku
vejce
2
mléko
1 hrnek
Drobenka:
máslo
80 g
cukr moučka
100 g
polohrubá mouka
0,5 hrnku
vypeckované švestky
1,5 kg
špaldová mouka hladká (může být i klasická nebo půl na půl)
500 g
BIO vanilkový cukr Amylon
2 sáčky
třtinový cukr
40 g
rozpuštěné máslo
120 g
mléko
250 ml
droždí
1 kostka
vejce
2
Na 30 kusů koláčů
Kvásek:
mléko
250 ml
cukr
80 g
Bio vanilkový cukru Amylon
1 sáček
hladká mouka
2 lžíce
droždí
30 g
Těsto:
polohrubá mouka
250 g
hladká mouka
250 g
sůl
1 lžička
másla
100 ml
olej
100 ml
celé vejce
1
žloutky
4
Bio citronový cukru Amylon
1/2 sáčku
rum
2 lžíce
Náplně:
Tvarohová náplň:
tvaroh
500 g
žloutky
2
Bio citronový cukr Amylon
1/2 sáčku
Vanilkový cukr Amylon
20 g
krupicový cukr podle chuti
Povidlová náplň:
švestková povidla
500 g
rum
2 lžíce
Drobenka:
máslo
50 g
krupicový cukr
120 g
mouka
100 g
Na ozdobení můžeme použít spařené loupané oloupané mandle
vejce na potření koláčků
mletého máku
200 g
mléka
400 ml
cukru krupice
60 g
Bio skořicového cukru Amylon
1/2 sáčku
Bio citronového cukru Amylon
1/2 sáčku
rum
2 lžíce
hrubá mouka nebo krupice na zahuštění
1 lžíce
Celozrnné kakaové řezy Amylon
1 balení
nastrouhaná dýně Hokaido
180 g
vejce
1
chia semínka
1 lžíce
Rýžový puding s příchutí dýně a banán Amylon
2 sáčky
změklé máslo
250 g
mléko
0,7 l
Cukrová poleva na zdobení perníčků:
vaječný bílek
1
cukr moučka (záleží na velikosti vejce)
cca 140 g
Korpus
máslové sušenky
1 sáček
máslo
2 – 3 lžíce
Náplň
mléko
1 l
Bio vanilkový puding Amylon
2 sáčky
dětská krupička
5 lžic
třtinový cukru
4 lžíce
máslo
1 lžíce
Želé
Bio Želatina Amylon
1 sáček
jahodová šťáva nebo džus
500 ml
Na ozdobení dortu: jahody, maliny, borůvky, šlehačka, prostě co Vás napadne…
Korpus
polohrubá mouka
2 lžíce
špaldová celozrnná hladká mouka
1 lžíce
Bio kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
vejce
3 ks
cukr moučka
3 lžíce
kakao
3 lžíce
kokosový olej
1 lžíce
Krém
měkký tvaroh (ručný)
500 g
máslo
250 g
Bio Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
cukr moučka
150 g
Poleva
čokoláda na vaření
80 g
máslo
70 g
-
celozrnné listové těsto
1 balení
BIO Rýžový puding s jablkem a skořicí Amylon
1 sáček
BIO Skořicový cukr Amylon
1 sáček
jablka
150 g
mléko
1/2 l
vajíčko na potření
1
hladká mouka
400 g
cukr
100 – 150 g
kakao
1 lžíci
BIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů a bez lepku Amylon
1 sáček
olej
100 ml
mléko
400 ml
vejce (lze nahradit 3-4 lžičkami chia semínek)
1-2
Korpus:
hladká mouka
300 g
žloutky
2
máslo
150 g
cukr
50 g
BIO Citronový cukr Amylon
1 sáček
Náplň:
mléko
350 ml
cukr
40 g
BIO Vanilkový puding bez lepku Amylon
1 sáček
máslo
10 – 20 g
čerstvé maliny na ozdobu
vlašské ořechy
200 g
sušené datle
100 g
ořechový likér
2 lžíce
Citronový cukr Amylon
1/2 sáčku
kousky čokolády, nasekané ořechy, drcené lyofilizované maliny na obalení
Těsto:
hladká mouka
600 g
mléko
250 – 300 ml
cukr
2 kostky
kvasnice
60 g
žloutky
6
cukr
80 g
BIO citronový cukr Amylon
2 sáčky
rozpuštěné máslo
80 g
sůl
2 špetky
rum
3 lžíce
sůl
olej na smažení
Náplň:
Povidla
Maková náplň
hladká mouka
250 g
máslo
170 g
zakysaná smetana
120 g
meruňková marmeláda
150 g
bílá čokoláda
100 g
vejce na potření
1
Skořicový cukr Amylon na posypání
2 balíčky
hladká mouka
300 g
třtinový cukr
40 g
BIO kypřicí prášek do perníku Amylon
1 sáček
vejce
2
máslo
100 g
mléko
150 ml
přezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší)
3
čokoláda
60 g
vlašské ořechy
60 g
Na těsto
listové těsto
500 g
Na krém
mléko
700 ml
Vanilkový puding Amylon
2 sáčky
krupicový cukr (do pudingu)
4 lžíce
moučkový cukr
2 lžíce
máslo
200 g
Na polevu
moučkový cukr
200 g
horká převařená voda
1 lžíce
citronová šťáva
2 lžíce
rolované, chlazené listové těsto
1
Vanilkový cukru Amylon
1 sáček
malinová marmeláda
cukr moučka (na posypání)
bílky
4
cukr krupice
200 g
Vanilkový cukr Amylon
2 sáčky
ocet
1 lžička
Kukuřičný škrob Amylon
1 lžíce
Na ozdobení
šlehačka
400 – 500 ml
jahody
250 g
čokoláda na polití
Těsto
voda
380 ml
máslo
115 g
hladká mouka
120 g
sůl
špetka
vejce
4
Karamelová náplň
mléko
750 ml
Karamelový puding Amylon
2 sáčky
cukr moučka
dle chuti
máslo
250 g
Šlehačková náplň
smetana na šlehání
500 ml
Karamelová poleva
cukr krupice
250 g
smetana na šlehání
200 ml
cukr moučka
dle chuti
máslo
250 g
-
jablka
1 kg
vejce
1 ks
pšeničná hladká mouka
150 g
kukuřičný škrob Amylon
2 lžíce
kypřicí prášek Amylon
1 lžička
mléko
250 ml
sůl
špetka
rostlinný olej na smažení
BIO cukr skořicový
Těsto:
bílky
4
cukr krupice
240 g
Kukuřičný škrob Amylon
2 lžíce
jablečný ocet
2 lžičky
sůl
špetka
Kokosový krém:
máslo
1/2 kostky
strouhaný kokos
5 dkg
cukr krupice
2 lžíce
cukr moučka
5 dkg
Exclusive puding kokosový Amylon
1 sáček
mléko
4 dl
smetana ke šlehání
granátové jablko
malé piškotky
120 g
griotka
200 ml
mascarpone
250 g
Vanilkový cukr Amylon
1 balíček
čerstvé borůvky
125 g
čerstvé maliny
125 g
banán
1
Vanilkový puding Amylon
1 balíček
mléko
0,5 l
krupicový cukr
2 lžíce
smetana ke šlehání 33 %
250 ml
nasekané mandle na ozdobu
Dezert:
Smetana ke šlehání (33% tuku)
500 ml
Bio Vanilkový cukra Amylon
1 sáček
cukr krystal
50 g
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku
Želé:
jahody + pár jahod na ozdobu
250 g
Bio Agar Amylon
2,5 g
Panna Cotta:
Smetana ke šlehání (33% tuku)
500 ml
Bio Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
cukr krystal
40 g
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
Čokoláda nalámaná na kousky, nejlépe 60%
100 g
Želé:
rozmačkané maliny
300 g
voda
100 ml
Cukr dle chuti
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
Krémová náplň Amylon
1 balení
smetana ke šlehání
200 g
kokosové mléko
500 ml
Bio vanilkový cukr Amylon
1 sáček
třtinový cukr (nebo 3lžičky agávového nebo datlového sirupu)
50 g
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
vejce
3
polohrubá mouka
2 hrnky
Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
cukr
3 lžíce
sůl
špetka
olej
1/3 hrnku
mléko
1,5 hrnku
ostružiny
200 g
vychlazená smetana
200 ml
BIO vanilkový cukr Amylon
1 sáček
cukr moučka
1 lžíce
Na puding
Vanilkový puding Amylon
2 sáčky
mléko
1 l
cukr (dle návodu na sáčku)
4 lžíce
bílky
2-3
Na polevu
Čokoládový puding Amylon
1 lžíce
kakao
2 lžíce
voda
200 ml
cukr dle chuti
Bio rýžový puding malinový Amylon
1 sáček
mléko
1/2 l
cukr
1 lžíce
Bio Agar Amylon
1 sáček
malinová šťáva dle chuti
-
Mouka polohrubá
250 g
Cukr krupice
250 g
Kypřicí prášek Amylon
1 sáček
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Tvaroh měkký
250 g
Máslo
250 g
Vejce
4 ks
Rum
1 lžíce
Čokoládová pomazánka
2 lžíce
Tuk a mouka na vymazání
BIO vejce
5 ks
BIO třtinový cukr
130 g
olej
1/4 litru
BIO kukuřičný škrob Amylon
200 g
BIO pudingový prášek Amylon
2 sáčky
BIO Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový Amylon
1/2 sáčku
BIO Cukr citronový Amylon
1
BIO Cukr vanilkový Amylon
1
špetka soli
polohrubá mouka
2 hrnky
cukr krupice
1 hrnek
vejce
2
Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
Skořicový cukr Amylon
1 sáček
olej
1/2 hrnku
mléko
1 hrnek
celozrnná hladká pšeničná mouka
1 a 1/2 hrnku
celozrnná hladká žitná mouka
1/2 hrnku
třtinový cukr
3/4 hrnku
slunečnicový oleje
1/2 hrnku
mléko (případně ovesný, rýžový nebo sojový nápoj)
1 hrnek
BIO Citronový cukr Amylon
1 balení
BIO Kypřicí prášek do perníku bez fosfátů Amylon
1 balení
švestková povidla
cca 6 lžic
můžeme přidat lžíci chia semínek
Na velikost formy 24 cm:
vejce
4
Bio Vanilkový puding Amylon
3 sáčky
Bio Čokoládový puding Amylon
2 sáčky
moučkový cukr
180 g
Bio vanilkový cukr Amylon
1 sáček
olej
200 ml
Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
můžeme přidat pár kapek rumu do čokoládové části na provonění.
Korpus:
Čokoládový puding Exclusiv Amylon
1 sáček
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
vejce
2
zakysaná smetana
120 g
olej
75 ml
vlažná voda
60 ml
hladká mouka
160 g
cukr krupice
120 g
holandské kakao
30 g
hořká čokoláda nasekaná na kousky
100 g
sůl
špetka
Těsto:
cukr krupice
100 g
Vanilkový kypřicí prášek Amylon
1 sáček
polohrubá mouka
220 g
vejce
2
mléko
170 ml
máslo
125 g
Krém:
máslo
250 g
mléko
300 ml
Vanilkový puding Amylon
1 sáček
moučkový cukr
150 g
Potravinářské barvy (pokud chceme mít krém na muffiny barevný)
Na knedlíky:
vejce
1
podmáslí nebo plnotučné kysané mléko
1 hrnek
rozpuštěné a vychladlé máslo
125 g
BIO vanilkový cukr Amylon
1/2 sáčku
BIO citronový cukr Amylon
1/2 sáčku
BIO kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
třtinový cukr
3/4 hrnku
hladká mouka (může být i špaldová nebo pšeničná)
2 hrnky
borůvky
150 g
sůl
špetka
-
jablka
1 kg
vejce
1 ks
pšeničná hladká mouka
150 g
kukuřičný škrob Amylon
2 lžíce
kypřicí prášek Amylon
1 lžička
mléko
250 ml
sůl
špetka
rostlinný olej na smažení
BIO cukr skořicový
Bramborové těsto Amylon 340 g
1 sáček
Vejce
1 ks
Máslo na vymazání
50 g
Slanina nebo uzené maso
250 g
——————————
Větší cibule
1
Česnek
2 stroužky
Kopřiva nebo špenát
50 g
Bylinky – pažitka a petrželka
1 lžíce
Sýr Eidam
150 g
Niva
50 g
Uzený sýr
50 g
Vejce
3 ks
Smetana 33 %
400 ml
Sůl a pepř
Polohrubá mouka
500 g
Čerstvé droždí
30 g
Vlažné mléko
250 ml
Máslo
100 g
Cukr krupice
100 g
Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Žloutky
2
Sůl
1 špetka
Dále
Vejce na potření
1
Tekutý med
Malinové linecké cukroví:
hladká mouka
220 g
Puding s příchutí malina Amylon
3 sáčky
vejce – žloutek
2 ks
cukr moučka
100 dkg
máslo
150 dkg
linecká marmeláda k promazání koleček
Matcha linecké cukroví:
hladká mouka
150 g
BIO puding matcha Amylon
2 sáčky
vejce – žloutek
1 ks
cukr moučka
80 dkg
máslo
80 dkg
linecká marmeláda k promazání koleček
mouka polohrubá
400 g
celozrnná mouka hladká
100 g
cukr krupice
70 g
puding s příchutí vanilka Amylon
1 sáček
BIO cukr vanilkový Amylon
1 sáček
droždí
30 g
mléko 250 ml
250 ml
máslo
75 g
vejce
2 ks
Můžeme přidat rozinky a kandované ovoce.
Mandlové lupínky, vejce na potření.
Těsto:
hladká mouka
420 g
máslo
250 g
smetana ke šlehání
250 ml
špetka soli
Ořechová náplň:
vlašské ořechy (nastrouhané)
200 g
mléko
125 ml
cukr krupice
4 lžíce
Cukr vanilkový Amylon
1 sáček
Bio Cukr citronový
1/2 sáčku
trochu rumu na provonění
pohankové mouky hladké
3 hrnky
třtinového cukru
1 hrnek
másla
250 g
žloutky
3
BIO Vanilkového cukru Amylon
1 sáček
BIO Vanilkového pudingu bez lepku Amylon
3 lžíce
BIO Čokoládového pudingu bez lepku Amylon
3 lžíce
rozpuštěná čokoláda na zdobení
BIO špaldová celozrnná hladká mouka
340 g
BIO polohrubá mouka
160 g
rozpuštěné máslo
120 g
droždí
40 g
žloutky
2
vejce na potření vánočky
1
mléko
200 – 250 ml
BIO Citronový cukr Amylon
2 sáčky
BIO Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
BIO třtinový cukr
50 g
sůl
špetka
nasekané mandle
hrst
rozinky
hrst
Těsto:
hladká mouka
600 g
mléko
250 – 300 ml
cukr
2 kostky
kvasnice
60 g
žloutky
6
cukr
80 g
BIO citronový cukr Amylon
2 sáčky
rozpuštěné máslo
80 g
sůl
2 špetky
rum
3 lžíce
sůl
olej na smažení
Náplň:
Povidla
Maková náplň
hladká mouka
220 g
máslo
120 g
jemný třtinový cukr
100 g
mleté mandle
100 g
BIO vanilkový cukr Amylon
1 balíček
BIO vanilkový puding bez lepku Amylon
1 balíček
žloutky
2
mléko
2 lžíce
moučkový cukr na obalení
BIO špaldová celozrnná hladká mouka
340 g
BIO polohrubá mouka
160 g
rozpuštěné máslo
120 g
droždí
40 g
žloutky
2
vejce na potření mazance
1
mléko
200 – 250 ml
BIO Citronový cukr Amylon
2 balíček
BIO Vanilkový cukr Amylon
1 balíček
BIO třtinový cukr
50 g
sůl
špetka
nasekané mandle
rozinky namočené v rumu
50 g
Těsto:
hladká mouka
315 g
máslo
210 g
cukr moučka
90 g
žloutky
1 a 1/2 sáčku
Kokosový puding Exclusive
1 a 1/2 sáčku
Krém:
Kokosový puding Exclusive
1 sáček
máslo
200 g
mléko
0,40 l
moučkový cukr
3 lžíce
Kokos na posypání košíčků
hladka mouka
350 g
cukr moučka
100 g
Vanilkový puding Exclusive
1 sáček
máslo
1
žloutek
1
Marmeláda na promazání
Těsto:
hladká mouka
315 g
máslo
210 g
moučkový cukr
90 g
žloutek
1 a 1/2
Čokoládový puding Exclusive
1 a 1/2 sáčku
Krém:
máslo
200 g
mléko
0,40 l
moučkový cukr nebo dle chuti
3 lžíce
Čokoládový puding Exclusive
1 sáček
Oříšky na ozdobení košíčků
Lák z jedné sklenice okurek
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
hladká mouka
320 g
cukr moučka
140 g
Perníkový puding Exclusive Amylon
2 sáčky
máslo / tuk na pečení
100 g
vejce
2
med
2 lžíce
BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon
1 sáček
žloutek na potření po upečení
1
Cukrová poleva na zdobení perníčků:
vaječný bílek
1
cukr moučka (záleží na velikosti vejce)
cca 140 g
hladká mouka
350 g
cukr moučka
110 g
vejce
2
rozšlehané vejce na potření
1
Bio kypřicí prášek do perníku Amylon
1 sáček
med
2 lžíce
kakao
2 lžíce
máslo
100 g
Na zdobení
cukr moučka
150 g
Bramborový škrob Amylon
1 lžička
citronová šťáva
1 lžička
svíčky
hladká mouka
500 g
Vanilkový puding Amylon
5 sáčků
Vanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
máslo
80 g
Hera nebo změklé máslo
250 g
cukr moučka
250 g
vejce
3
listové těsto
2 pláty
másla
80 g
Bio skořicový cukr Amylon
2 sáčky
med
2 lžíce
krupicový cukr
6 lžic
vejce na potření
rozinky
2 lžíce
rum
2 lžíce
hladká mouka
250 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
Bio Vanilkového cukru Amylon
1/2 sáčku
Bio Citronový cukr Amylon
1/2 sáčku
změklé máslo
75 g
cukr
75 g
vejce
2
měkký tvaroh
250 g
nasekané mandle
40 g
plátky mandlí na ozdobu
10 g
vejce na potření
1
-
Na knedlíky:
švestky
asi 25 ks
Bramborové těsto Amylon
1 sáček
vejce
1
Na strouhankový posyp:
máslo
100 g
strouhanka
200 g
BIO skořicový cukr Amylon
1/2 sáčku
cukr
3/4 hrnku
zralé banány
3
BIO Kukuřičný škrob Amylon
115 g
mandlové nebo kokosové mléko
140 ml
BIO Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Amylon
1 lžička
med či agávový sirup na ochucení
BIO Skořicový cukr Amylon na posypání
Lívance:
polohrubá mouka
200 g
BIO Skořicový cukr Amylon
1 sáček
BIO Kypřicí prášek bez fosfástů Amylon
1 lžička
sůl
špetka
dýňové pyré
250 g
mléko
300 ml
bílý jogurt
2 lžíce
vejce, bílky a žloutky zvlášť
3
rozpuštěné máslo
60 g
olej nebo ghí smažení
javorový sirup, zakysaná smetana, ovoce na ozdobu
Dýňové pyré:
menší dýně hokaido
1
máslo
1 lžíce
sůl
špetka
Dortová forma o průměru 22 cm:
Kuskus se sušenými švestkami a skořicí Amylon 60 g
3 sáčky
tvaroh v alobalu
2
citron
1
Vanilkový cukr Amylon 8 g
5 sáčků
máslo
30 g
vejce
3
polohrubá mouka
2 hrnky
Bio Kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáček
cukr
3 lžíce
sůl
špetka
olej
1/3 hrnku
mléko
1,5 hrnku
-
Bramborové těsto Amylon
1 sáček
menší cibule
1 ks
anglická slanina
100 g
směs čerstvých bylinek
Bramborové těsto Amylon 340 g
1 sáček
Vejce
1 ks
Máslo na vymazání
50 g
Slanina nebo uzené maso
250 g
——————————
Větší cibule
1
Česnek
2 stroužky
Kopřiva nebo špenát
50 g
Bylinky – pažitka a petrželka
1 lžíce
Sýr Eidam
150 g
Niva
50 g
Uzený sýr
50 g
Vejce
3 ks
Smetana 33 %
400 ml
Sůl a pepř
Na 2-3 porce
bílé tofu
2 ks (360 g)
kukuřičný škrob
4 lžíce
řepkový olej
1 lžíce
Zálivka:
česnek nastrouhaný na jemno
1 stroužek
med nebo sirup
2 lžičky
sójová omáčka
3 lžíce
rýžový ocet
1 a 1/2 lžíce
červená paprička nebo chilli dle chuti
1/2 lžičky
kukuřičný škrob
1 lžička
sezamová semínka
BIO Bramborové placky Amylon 250 g
1 balení
žampiony Portobello
150 g
baby špenát
hrst
menší cibule
1
kardamom
2-3 špetky
sůl, pepř
olej na smažení
dýně Hokaido
1/2
větší cibule
1
zeleninového vývaru
1 l
olivový olej na smažení
sójová smetana na dochucení
sůl
BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon
1 balení
středně velká máslová dýně
olivový olej
2 lžičky
větší mrkev
3
česnek
3 stroužky
sezamová semínka
2 lžíce
parmazán na posypání
sůl a pepř
BIO Bramborové placky s kopřivou Amylon
1 balení
menší cuketa
2
menší mrkev
2
rukola
1 velkou hrst
citron
1
cherry rajčata
5
olivový olej
3 lžíce
Sůl, pepř
BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon
1 balení
voda
150 ml
menší cibule
1
česnek
2 stroužky
hlíva ústřičná
250 g
zralé avokádo
1
citron
1/2
lněné semínko
1 lžička
Sůl, pepř, kmín
Olivový olej na smažení
Na ozdobu:
Sušená rajčata a jiná zelenina
Tofu
sekaný listový špenát
1 balení
anglická slanina
20 dkg
cibule
1
česnek
2 stroužky
smetana ke šlehání 31 %
100 ml
vejce
2
sůl
pepř
rostlinný olej
Bramborové těsto Amylon
1 balení
hladká mouka
hrstka
Lák z jedné sklenice okurek
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
Kuskus se sušenými rajčaty a bylinkami Amylon
2 sáčky
vejce
1 ks
Strouhanka na zahuštění a obalení
máslo
70 g
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
najemno nakrájená, oloupaná dýně
1 kg
rýže kulatozrnná např. Arborio
300 g
bílé víno
250 ml
horký kuřecí vývar
1,5 l
tymián
3 snítky
strouhaný parmezán
100 g
sůl
špetka
pepř
špetka
Bio citronový cukru
1 lžička
kokosové mléko
165 – 200 ml
dýňová semínka
hrst
olej
troška
Na 2 porce
Kuskus sušený špenát a teffem Amylon
1 sáček
cibule
1
máslo
10 g
mrkev
2
petržel
1
celer
kousek
mražený hrášek
hrst
sůl
špetka
pepř
špetka
Na 2 porce
Kuskus sušený špenát a teffem Amylon
1 sáček
keříková rajčátka
1 hrstv
okurka
1/2
mix listových salátů
60 g
mozzarella
1 ks
olivový olej
1 lžička
vody (voda se trochu vyvaří, tak aby zůstalo 250 ml vývaru)
200 – 300 ml
Bio Želatina Amylon
1 sáček
malá mrkev
1
malá petržel
1
celer
1 kousek
malá cibule
1
bobkový list
1
celý pepř
2 bobule
celé nové koření
2 bobule
cukr, sůl, ocet dle chuti
BIO Bramborové placky Amylon
1 balení
mungo klíčky
rukola
grapefruit
1
olivový olej
slunečnicová semínka (loupaná)
kešu ořechy
sůl
ocet balsamico
-
maliny
1 kg
cukr krystal
700 g
Kyselina citronová Amylon
1 lžička
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
jahody, očištěné odstopkované
1 kg
cukr krupice
1 kg
Bio Vanilkový cukr Amylon
1 sáček
Kyselina citronová Amylon
1 lžička
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
borůvky
2 kg
třtinový cukr
500 g
citron
1
Bio Agar Amylon
1 sáček
Připravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml.
vykrájené filátka z pomerančů
1 kg
cukr krupice
500 g
Bio Citronový cukr Amylon
1 sáček
Kyselina citronová Amylon nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
lžička
Bio Agar Amylon
1/2 sáčku (5 g)
Kousky nalámené skořice
Hřebíček
jahody, očištěné odstopkované
1 kg
třtinový cukr (můžete dát i méně cukru, ale nezapomeňte, že cukr konzervuje)
1 kg
Bio Agar Amylon (přírodní rostlinné zahušťovadlo)
1/2 sáčku (5 g)
Kyselina citronová Amylon (nebo citronová šťáva dle chuti)
1 lžička
-
mléko
800 ml
Vanilkový puding bez lepku Amylon
1 sáček
BIO skořicový cukr Amylon
2 sáčky
rum
100 ml
smetana ke šlehání
200 ml
červené víno
1 litr
BIO Vanilkový cukr Amylon
2 sáčky
BIO Citronový cukr Amylon
2 sáčky
med
1 lžíce
skořice
2 svitky
badyán
4 kusy
hřebíček
1 lžička
zázvor
5 cm
kardamom
špetka
pomeranče na ozdobu
4 plátky
Bio Agar Amylon
1 sáček
džus Limetka
500 ml
Prosecco nebo sekt
300 ml
Kousky Ovoce dle vlastního výběru – kiwi, jahody, maliny, mango, ostružiny, borůvky….
Piña Colada:
ananasový džus
300 ml
kokosový krém
200 ml
bílý rum
8 cl
pár kapek sodovky
bezové květy
30 ks
Kyselina citronová Amylon
80 g
voda
2 l
cukr krystal
2 kg
-
mletého máku
200 g
mléka
400 ml
cukru krupice
60 g
Bio skořicového cukru Amylon
1/2 sáčku
Bio citronového cukru Amylon
1/2 sáčku
rum
2 lžíce
hrubá mouka nebo krupice na zahuštění
1 lžíce
hladká mouka
320 g
cukr moučka
140 g
Perníkový puding Exclusive Amylon
2 sáčky
máslo / tuk na pečení
100 g
vejce
2
med
2 lžíce
BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon
1 sáček
žloutek na potření po upečení
1
Cukrová poleva na zdobení perníčků:
vaječný bílek
1
cukr moučka (záleží na velikosti vejce)
cca 140 g