-
Korpuspolohrubá mouka
2 lžícešpaldová celozrnná hladká mouka
1 lžíceBio kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáčekvejce
3 kscukr moučka
3 lžícekakao
3 lžícekokosový olej
1 lžíceKrémměkký tvaroh (ručný)
500 gmáslo
250 gBio Vanilkový cukr Amylon
1 sáčekcukr moučka
150 gPolevačokoláda na vaření
80 gmáslo
70 g
Recept
Pokud máte rádi tvaroh, neznám nic, kde by ho bylo víc. Česká klasika, která chutná dětem i dospělým. Kombinace svěžího tvarohu a čokolády nikdy neomrzí.
60 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Korpusmáslové sušenky
1 sáčekmáslo
2 – 3 lžíceNáplňmléko
1 lBio vanilkový puding Amylon
2 sáčkydětská krupička
5 lžictřtinový cukru
4 lžícemáslo
1 lžíceŽeléBio Želatina Amylon
1 sáčekjahodová šťáva nebo džus
500 mlNa ozdobení dortu: jahody, maliny, borůvky, šlehačka, prostě co Vás napadne…
Recept
Osvěžující a lehký, nepečený dort s ovocem a naší BIO želatinou.
60 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Celozrnné kakaové řezy Amylon
1 balenínastrouhaná dýně Hokaido
180 gvejce
1chia semínka
1 lžíceRýžový puding s příchutí dýně a banán Amylon
2 sáčkyzměklé máslo
250 gmléko
0,7 lCukrová poleva na zdobení perníčků:vaječný bílek
1cukr moučka (záleží na velikosti vejce)
cca 140 g
Recept
Naše Bio kakaové řezy se skvěle hodí na dýňový dort. Nevěříte? Vyzkoušejte...
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
mletého máku
200 gmléka
400 mlcukru krupice
60 gBio skořicového cukru Amylon
1/2 sáčkuBio citronového cukru Amylon
1/2 sáčkurum
2 lžícehrubá mouka nebo krupice na zahuštění
1 lžíce
Recept
Někdo miluje buchty povidlové, jiný tvarohové a další nedají dopustit na mák. Pokud patříte k milovníkům máku, zde je recept na klasickou, vařenou makovou náplň.
snadnésladké
Přejít na recept
-
Na 30 kusů koláčů
Kvásek:mléko
250 mlcukr
80 gBio vanilkový cukru Amylon
1 sáčekhladká mouka
2 lžícedroždí
30 gTěsto:polohrubá mouka
250 ghladká mouka
250 gsůl
1 lžičkamásla
100 mlolej
100 mlcelé vejce
1žloutky
4Bio citronový cukru Amylon
1/2 sáčkurum
2 lžíceNáplně:
Tvarohová náplň:tvaroh
500 gžloutky
2Bio citronový cukr Amylon
1/2 sáčkuVanilkový cukr Amylon
20 gkrupicový cukr podle chutiPovidlová náplň:švestková povidla
500 grum
2 lžíceDrobenka:máslo
50 gkrupicový cukr
120 gmouka
100 gNa ozdobení můžeme použít spařené loupané oloupané mandlevejce na potření koláčků
Recept
Upečte si s námi poctivé, křehké, máslové koláčky. Je to trošku fuška, ale výsledek stojí za to!
3 hodinyobtížnějšísladké
Přejít na recept
-
vypeckované švestky
1,5 kgšpaldová mouka hladká (může být i klasická nebo půl na půl)
500 gBIO vanilkový cukr Amylon
2 sáčkytřtinový cukr
40 grozpuštěné máslo
120 gmléko
250 mldroždí
1 kostkavejce
2
Recept
Oblíbená klasika jako od našich babiček.
90 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Těsto:polohrubá mouka
2 hrnkuVanilkový kypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáčekcukr
0,5 hrnkuolej
0,5 hrnkuvejce
2mléko
1 hrnekDrobenka:máslo
80 gcukr moučka
100 gpolohrubá mouka
0,5 hrnku
Recept
Taky se Vám v horkém létě nechce vařit a péct? Ale, když Vám někdo donese čerstvě utržené, voňavé meruňky ze zahrádky....není zbytí!
15 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Těsto:vypeckované třešně
500 gplnotučný jogurt
200 mlvejce
1cukr
100 ghladká mouka
120 gBio Vanilkový cukr Amylon
1 sáčekBio Kypřicí prášek Amylon
1 sáčeksůl
špetkaDrobenka:máslo
70 ghladká mouka
70 gcukr
70 gsůl
špetka
Recept
Recept na lahodný třešňový koláč s jogurtem potěší nejednoho mlsouna.
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
Korpus:krupicový cukr
180 gpolohrubá mouka
130 gVanilkový kypřící prášek Amylon
1 sáčekrozpuštěné máslo
100 gvejce
2mléko
120 mlKrém:Vanilkový puding Amylon
2 sáčkymléko
600 mlcukr
4 lžíceŽele s agarem:Bio Agaru Amylon
1 sáčekJahodový sirup s vodou do 1l tekutinyJahody
Recept
Světlý korpus, vanilkový puding a pořádná vrstva jahod s jahodovým želé. Tak prosté, a přitom efektní a naprosto dokonalé!
90 minutobtížnějšísladké
Přejít na recept
-
Na velikost formy 24 cm:Vanilkový puding Amylon
2 sáčkypiškoty
3 balíčkyholandské kakao (100g)
1 sáčekvoda
4 dclmléko
3/4 lcukr
10 dkgmáslo
10 dkgsmetana ke šlehání 33 % tuku
400 g
Recept
Puding v hlavní roli! Tento lahodný dort se skvěle se hodí pro rodinné oslavy a nedělní setkání s rodinou či přáteli. Jeho příprava nezabere mnoho času a sklidíte zaručený potlesk.
30 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Forma o velikosti 22 cm:
Náplň:vypeckované švestky
800 gtřtinový cukr
20 gBIO Vanilkový cukr Amylon
2 sáčkyBIO Kukuřičný škrob Amylon
1 lžícešťáva z 1 pomeranče máslo na vymazání formy Drobenka:polohrubá mouka
200 gmáslo
100 gtřtinový cukr
100 gmleté mandle
50 gžloutek
1skořice
špetka
Recept
Snadno připravitelný a báječný crumbl neboli drobenkový koláč,.
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
Forma o průměru 25 cm
Těsto:polohrubá mouka
150 gcukr krupice
60 gVanilkový cukr Amylon
1 sáčekmáslo
70 gvejce
2mléko
30 mlVanilkový kypřicí prášek bez fosfátů Amylon
1/2 sáčkuKrém:zakysaná smetana
2 kelímkyVanilkový cukr Amylon
1 sáčekMaliny nebo jiné ovoce na ozdobení
Recept
Piškotový dort s malinami je skvělou volbou pro ty, kteří milují ovocné dezerty. Tento dort se skládá z vrstev měkkého piškotového těsta a svěžích malinových plodů, které vytvářejí dokonalou kombinaci sladkosti a kyselosti.
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
Těsto:hladká mouka
400 gmáslo
200 gsůl
1/2 lžičkyvoda
50 mlmouka na podsypáníNáplň:vypeckované třešně
1 kgcukr krupice
200 gVanilkový cukr Amylon
2 sáčkyKukuřičný škrob Amylon
4 lžícemáslo
1 lžícevejce na potření
1mandlové lupínky
2 lžíce
Recept
Sladká a ovocná pochoutka, kterou si můžete užít jako odpolední dezert ke kávě či k čaji. Tento koláč je typický svým mřížkovým vzorem, který se vytváří z přeložených proužků těsta, které obklopují sladké třešně.
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
Korpus:Bio Čokoládový puding Amylon
1 sáčekpolohrubá mouka
3/4 hrnkuBio Vanilkový cukr Amylon
1 sáčekBio kypřicí prášek Amylontřtinový cukr
2/4 hrnkuBio kokosový olej
2 vrchovaté lžícezralý dobře rozmačkaný banán
1kokosové nebo sójové mléko
1/2 hrnku sůl1/4 lžičkyPudingové vrstvy:Bio jahodový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka
1Bio vanilkový puding Amylon + 300 ml kokosového nebo sojového mléka
1Želé vrstva s jahodami:Bio Agar Amylon
1 sáčekBio ovocná šťáva nebo sirupJahody
Recept
Jahodový dort s pudingem je lahodný a svěží dezert pro vegany i pro mlsouny preferující rostlinnou stravu.
středně těžkésladké
Přejít na recept
-
Těsto:hladká mouka
300 gmáslo
180 gmoučkový cukr
100 gVanilkový cukr Amylon
1 sáčekžloutek
4sůlšpetkaKrém:Krémová náplň Amylon
2 balenízměklé máslo
250 g
-
Těsto:máslové sušenky (pro bezlepkovou variantu mohou být bezlepkové máslové sušenky)
200 gmáslo
100 gKrém:tvaroh
500 gmoučkový cukr
150 gVanilkový cukr Amylon
1 sáčekBio Agar Amylon
1 sáčekvoda
500 mlŽelé:Bio Agar Amylon
1 sáčekkiwi
1 kgvoda400 ml
Recept
Lahodný a osvěžující kiwi dort, který potěší jak vzhledem, tak chutí.
40 minutobtížnějšísladké
Přejít na recept
-
Těsto:mandle
100 ghladká mouka (pro bezlepkovou variantu lze použít bezlepkovou směs)
160 gmoučkový cukr
50 gmáslo pokojové teploty
110 gsůl
špetkastudená voda
20-30 mlPanna cotta:smetana ke šlehání
500 mlcukr
2 lžíceVanilkový cukr Amylon
1/2 sáčkuBio Agar Amylon
1 sáčekŽelé:Bio Agar Amylon
1/2 sáčkujahodový šampus
500 ml
Recept
Přídavek jahodového šampaňského dodává mandlovému koláči s panna cottou příjemný nádech sladkosti a ovocné svěžesti, což perfektně doplní jemnou mandlově smetanovou chuť. Pro zvláštní příležitost, párty nebo k luxusní večeři.
40 minutstředně těžkésladké
Přejít na recept
-
Korpus:čerstvý listový špenát (2 vaničky)
250 gvejce
3 ksmoučkový cukr
1 hrnekřepkový nebo slunečnicový oleje
3/4 hrnkuhladká mouka
2 hrnkyKypřicí prášek do pečiva Amylon
1 sáčekcitronová šťáva
1 lžícesůl
špetkaKrém:Malinový puding Amylon
1 sáčekcukr
2 lžíceměkký tvaroh (ideálně v kostce)
2malinová nebo ostružinová marmeláda
1-2 lžíceOvoce a jedlé květy na ozdobu.
Recept
Krásně zelené mecháče jsou skvělým hitem kvůli vzhledu, chuti i nenáročné přípravě.. Kupte špenát a nebojte se, chuťově to v dortu téměř nepoznáte.
středně těžkésladké
Přejít na recept