Suroviny
| mletého máku | 200 g |
| mléka | 400 ml |
| cukru krupice | 60 g |
| Bio skořicového cukru Amylon | 1/2 sáčku |
| Bio citronového cukru Amylon | 1/2 sáčku |
| rum | 2 lžíce |
| hrubá mouka nebo krupice na zahuštění | 1 lžíce |
Někdo miluje buchty povidlové, jiný tvarohové a další nedají dopustit na mák. Pokud patříte k milovníkům máku, zde je recept na klasickou, vařenou makovou náplň.
| mletého máku | 200 g |
| mléka | 400 ml |
| cukru krupice | 60 g |
| Bio skořicového cukru Amylon | 1/2 sáčku |
| Bio citronového cukru Amylon | 1/2 sáčku |
| rum | 2 lžíce |
| hrubá mouka nebo krupice na zahuštění | 1 lžíce |

Ve vyšší nepřilnavé pánvi zahřejeme mléko a přivedeme ho k varu. Přisypeme mletý mák, za stálého míchání vaříme, aby se mák nepřichytil ke dnu. Jakmile směs začne houstnout, přisypeme krupicový cukr, poté také hrubou mouku nebo krupici, která náplň zahustí.
Směs odstavíme z plotny a ještě horkou dochutíme BIO skořicovým cukrem, BIO citronovým cukrem a nakonec přidáme rum. Vše důkladně promícháme.
Hotovou náplň necháme mírně vychladnout a poté můžeme použít do buchet, koláčů, štol, závinů nebo kynutých knedlíků.
Přihlašte se k našemu newsletteru, ať vám nic neunikne!