Švestkový crumble

Snadno připravitelný a báječný crumbl neboli drobenkový koláč,.

středně těžkésladké

Suroviny


Forma o velikosti 22 cm:

Náplň:

vypeckované švestky 800 g
třtinový cukr 20 g
BIO Vanilkový cukr Amylon 2 sáčky
BIO Kukuřičný škrob Amylon 1 lžíce
šťáva z 1 pomeranče  
máslo na vymazání formy
 

Drobenka:

polohrubá mouka    200 g
máslo 100 g
třtinový cukr 100 g
mleté mandle 50 g
žloutek  1
skořice špetka

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Švestky nakrájíme na čtvrtky a promícháme s cukry, škrobem a pomerančovou šťávou.
  2. Směs rozprostřeme na máslem vymazanou zapékací formu.
  3. Poté si připravíme drobenku. Všechny ingredience smícháme v míse, až vznikne sypká drobenka.
  4. Drobenkou rovnoměrně posypeme švestky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25–30 minut dozlatova.