Švestkový koláč s drobenkou

Oblíbená klasika jako od našich babiček.

90 minutstředně těžkésladké

Suroviny


vypeckované švestky1,5 kg
špaldová mouka hladká (může být i klasická nebo půl na půl)500 g
BIO vanilkový cukr Amylon2 sáčky
třtinový cukr40 g
rozpuštěné máslo120 g
mléko250 ml
droždí1 kostka
vejce2

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme 500 gramů mouky a rozhrneme jí tak, aby se uprostřed vytvořil důlek.
  2. Přilijeme 250 ml vlažného mléka, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  3. Přidáme 100 g rozehřátého másla zchladlého na pokojovou teplotu, 2 vejce a 1 BIO vanilkový cukr Amylon. Řádně propracované těsto necháme kynout alespoň 45 minut.
  4. Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný lech. Poklademe na něj švestky.
  5. Ze zbytku másla, 1 vanilkového cukru a trochu mouky uděláme drobenku.
  6. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, 45 minut.