Křupavé tofu se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Chutné a křupavé tofu na asijský způsob, jehož příprava netrvá dlouho a které můžete podávat s rýží, zeleninovým kuskusem nebo jednoduše se salátem.

20 minutstředně těžkéslané

Suroviny


Na 2-3 porce

bílé tofu2 ks (360 g)
kukuřičný škrob4 lžíce
řepkový olej1 lžíce

Zálivka:

česnek nastrouhaný na jemno1 stroužek
med nebo sirup2 lžičky
sójová omáčka3 lžíce
rýžový ocet1 a 1/2 lžíce
červená paprička nebo chilli dle chuti1/2 lžičky
kukuřičný škrob1 lžička
sezamová semínka

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Položíme tofu na kuchyňský papír nebo utěrku a důkladně ho osušíme, aby se z něj odstranila nadbytečná vlhkost.
  2. Tofu nakrájíme na jednotlivé kousky, které obalíme v kukuřičném škrobu. Tofu opékáme na pánvi dozlatova z obou stran.
  3. Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech surovin.
  4. Jakmile je tofu opečené, tuto zálivku vlijeme do pánve a tofu v ní co nejvíce obalíme. Na závěr hotové tofu posypeme sezamovými semínky.

Tofu můžeme podávat s rýží, zeleninovým kuskusem nebo jednoduše se salátem.