Řezy z listového těsta s vanilkovým pudingem a citronovou polevou

Trojkombinace listového těsta, jemného vanilkového krému a citronové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava těchto řezů je velice snadná.

1,5 hodinystředně těžkésladké

Suroviny


Na těsto

listové těsto 500 g

Na krém

mléko 700 ml
Vanilkový puding Amylon 2 sáčky
krupicový cukr (do pudingu) 4 lžíce
moučkový cukr 2 lžíce
máslo 200 g

Na polevu

moučkový cukr 200 g
horká převařená voda 1 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Těsto vyválíme na dva stejně velké pláty cca 20 x 30 cm. Celé pláty pečeme asi 20 minut dozlatova. Pláty necháme vychladnout na plechu.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme puding, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo, 2 lžíce moučkového cukru a vyšleháme v hladký krém. Krémem potřeme první plát listového těsta a překryjeme druhým. Řezy dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice.
  3. Na polevu: Moučkový cukr prosejeme přes jemné síto, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu. Suroviny spojíme a třeme do zhoustnutí. Polevou potřeme připravené řezy.