Vánoční mini Pavlova s kokosovým krémem

Kouzlo tohoto dezertu je v tom, že je na povrchu křupavý, ale uvnitř je příjemně vláčný. Navíc v kombinaci s lahodným kokosovým krémem je skvělý a jen se rozplývá na jazyku.

3 hodinystředně těžkésladké

Suroviny


Těsto:

bílky 4
cukr krupice 240 g
Kukuřičný škrob Amylon 2 lžíce
jablečný ocet 2 lžičky
sůl špetka

Kokosový krém:

máslo 1/2 kostky
strouhaný kokos 5 dkg
cukr krupice 2 lžíce
cukr moučka 5 dkg
Exclusive puding kokosový Amylon 1 sáček
mléko 4 dl

smetana ke šlehání

granátové jablko

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 165 °C a nastavíme jí na horký vzduch.  Plech vyložíme nebo silikonovými podložkami na pečení.
  2. Bílky vyšleháme se solí. Postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr. Šleháme tak dlouho, dokud sníh nezačne vytvářet pevné špičky.
  3. Potom opatrně přisypeme škrob a přilijeme ocet. Šleháme ještě 2 minuty při nejvyšší rychlosti dokud není sníh pevný a lesklý.
  4. Pomocí cukrářského sáčku tvoříme na plechu mini Pavlovy asi 3 – 4 cm od sebe. Bříškem lžíce do každé uděláme důlek.
  5. Plech s Pavlovami vložíme do trouby a ihned teplotu stáhneme na 120 °C a pečeme asi 45 minut.
  6. Na krém vyšlehejte dobře vychlazenou kokosovou smetanu s kapkou javorového sirupu. Krém naneste na pusinky a ozdobte je semínky granátového jablka a plátky kokosu.

Krém: Kokosový puding z řady Exclusive si rozmícháme v 1 dl mléka, zbylé 3 dl mléka přivedeme k varu se 2 lžícemi cukru a uvaříme hustý puding. Jakmile ho odstavíme z plamene, přisypeme do něj nastrouhaný kokos a necháme vychladnout.

Po vychladnutí vyšleháme puding se změklým máslem. Vzniklým kokosovým krémem ozdobíme Mini Pavlovy pomocí cukrářského sáčku.

Potom vyšleháme smetenu ke šlehání, a i tou ozdobíme Mini Pavlovu. Na závěr ji ozdobíme šťavnatými semínky z granátového jablka.