Křehký zajíček s krémovou náplní Amylon

Křehký zajíček s krémovou náplní Amylon

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Krémová náplň s vanilkovou příchutí 65 g, Cukr vanilkový 8 g, Cukr vanilkový 10x8g multipack,

Postup vaření

  1. Studené máslo nakrájíme na kostičky 1x1 cm a dáme do mísy. Přisypeme cukr, přidáme žloutky a zapracujeme do másla. Přisypeme mouku, špetku soli a nejlépe rukama zpracujeme v kompaktní těsto.
  2. Těsto vložíme minimálně na 2 hodiny do lednice a následně na 15 minut do mrazáku.
  3. Troubu předehřejeme na 185°C. Těsto vyndáme z mrazáku a necháme trochu povolit. Zatím si na pečící papír nakreslíme a následně vystřihneme požadovaný tvar dortu. Těsto vyválíme na výšku 0,5 – 0,7 cm. Na vyválený plát těsta položíme připravenou šablonu a ostrým nožem vykrojíme motiv. Stejně tak vykrojíme další plát těsta.
  4. Ručním mixérem vyšleháme krémovou náplň dle návodu na krabičkách a opatrně vešleháme změklé máslo.
  5. Do cukrářského sáčku si dáme krém a ozdobíme první plát upečeného těsta, na něj položíme opatrně druhý plát a opět ozdobíme. Můžeme zapojit vlastní fantazii a vyzdobit si dort podle sebe.