Míša dort

Pokud máte rádi tvaroh, neznám nic, kde by ho bylo víc. Česká klasika, která chutná dětem i dospělým. Kombinace svěžího tvarohu a čokolády nikdy neomrzí.

60 minutstředně těžkésladké

Suroviny


Korpus

polohrubá mouka 2 lžíce
špaldová celozrnná hladká mouka 1 lžíce
Bio kypřicí prášek do pečiva Amylon 1 sáček
vejce 3 ks
cukr moučka 3 lžíce
kakao 3 lžíce
kokosový olej 1 lžíce

Krém

měkký tvaroh (ručný) 500 g
máslo 250 g
Bio Vanilkový cukr Amylon 1 sáček
cukr moučka 150 g

Poleva

čokoláda na vaření 80 g
máslo 70 g

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme kokosový olej, mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
  2. Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 10 minut při 180 °C
  3. KRÉM: Během chladnutí korpusu připravíme tvarohový krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě.
  4. Korpus potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout.
  5. Poleva: Do rozpuštěného másla nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Pro lepší konzistenci můžeme přimíchat lžíci mléka.