Celozrnné avokádo košíčky – vegan

Tyto košíčky jsou vyrobené z celozrnného těsta na pizzu od Amylonu, které Vám ušetří čas a plněné avokádovou směsí, ta je plná zdravých tuků, vlákniny a vitamínů.

40 minutstředně těžkéslané

Suroviny


BIO Celozrnné těsto na pizzu Amylon 1 balení
voda 150 ml
menší cibule 1
česnek 2 stroužky
hlíva ústřičná 250 g
zralé avokádo 1
citron 1/2
lněné semínko 1 lžička
Sůl, pepř, kmín
Olivový olej na smažení

Na ozdobu:

Sušená rajčata a jiná zelenina
Tofu

Produkty Amylon použité v receptu

Postup při vaření

  1. Směs na pizzu vysypeme do mísy, přidáme 150 ml studené vody a zpracujeme těsto, které dáme stranou odležet. Poté ho nakrájíme na 12 stejně velkých kousků.
  2. Avokádo rozmačkáme, přidáme prolisovaný česnek, lněné semínko a citronovou šťávu.
  3. Na osmažené cibulce opečeme na kousky nakrájenou hlívu. Dle chuti přidáme sůl, pepř a kmín. Hotovou směs promícháme s připraveným avokádem.
  4. Kousky těsta vymačkáme do vymazaného plechu na muffiny a vytoříme z nich „košíčky“. Jednotlivé košíčky naplníme směsí z avokáda a hlívy.
  5. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut.
  6. Hotové košíčky necháme mírně vychladnout. Poté je vyndáme z plechu a ozdobíme zeleninou nebo tofu.