Smažené bramborové pirohy plněné sekaným špenátem a slaninou

Smažené bramborové pirohy plněné sekaným špenátem a slaninou

Inspirace chutného oběda...

Čas vaření

75 min

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Bramborové těsto 340 g,

    1 sáček sekaného listového špenátu

    20 dkg anglické slaniny

    1 cibule

    2 stroušky česneku

    100 ml smetany ke šlehání 31 %

    2 vejce

    sůl,

    pepř,

    rostlinný olej

    1 balení bramborového těsta 340 g Amylon

    hrstka hladké mouky

Postup vaření

  1. Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme do zlatova. Poté vmícháme listový sekaný špenát a zvolna smažíme.
  2. Špenát zahustíme smetanou, jedním vajíčka a dochutíme česnekem, solí a pepřem.
  3. Směs bramborového těsta smícháme s vodou a přidáme vejce (dle návodu na obalu) a vypracujeme hladké těsto, které necháme 3 min odležet.
  4. Z bramborového těsta vyválíme plát cca 0,5 cm. Vykrojíme skleničkou kolečka. Na střed dáme 2 lžičky připraveného ochuceného špenátu a přikryjeme druhým vykrojeným kolečkem. Kraje pirohu přimáčkneme vidličkou, tak, aby se nerozvíraly.
  5. Pirohy smažíme ponořené v oleji na mírném ohni. Nesmí být rozpálený.