Jahodový džem – zdravěji – zahuštěný Bio Agarem

Jahodový džem – zdravěji – zahuštěný Bio Agarem

Fantastický jahodový džem zahuštěný Bio agarem. Nejlepší je použít jahody ze zahrádky nebo ze samosběrů, kterých je třeba u nás na Vysočině nepřeberné množství.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Kyselina citronová 25 kg, Kyselina citronová 100 g, BIO Agar - bez lepku / vegan 1 kg,

Postup vaření

  1. Jahody vsypte do hrnce, 3 - 5 minut povařte, rozmixujte tyčovým mixérem a přisypte cukr.
  2. Vařte cca 5 minut. Průběžně sbírejte pěnu.
  3. Bio agar Amylon rozmíchejte v misce s trochou vody (cca 50 ml) a přilijte k jahodám. Povařte ještě 3 minuty.
  4. Přisypte 1 lžičku kyseliny citronové a horký džem nalijte opatrně do čistých sklenic.
  5. Pevně uzavřete, otočte na víčko a nechte vychladnout.