Jahodový džem – zdravěji – zahuštěný Bio Agarem

Fantastický jahodový džem zahuštěný Bio agarem. Nejlepší je použít jahody ze zahrádky nebo ze samosběrů, kterých je třeba u nás na Vysočině nepřeberné množství.

snadnésladké

Suroviny


jahody, očištěné odstopkované 1 kg
třtinový cukr (můžete dát i méně cukru, ale nezapomeňte, že cukr konzervuje) 1 kg
Bio Agar Amylon (přírodní rostlinné zahušťovadlo) 1/2 sáčku (5 g)
Kyselina citronová Amylon (nebo citronová šťáva dle chuti) 1 lžička

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody vsypte do hrnce, 3-5 minut povaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přisypeme cukr.
  2. Vaříme cca 5 minut. Průběžně sbíráme pěnu.
  3. Bio agar Amylon rozmícháme v misce s trochou vody (cca 50 ml) a přilijeme k jahodám. Povaříme ještě 3 minuty.
  4. Přisypeme 1 lžičku kyseliny citronové a horký džem nalijeme opatrně do čistých sklenic.
  5. Pevně uzavřeme, otočíme na víčko a necháme vychladnout.