Švestkový koláč s drobenkou

Švestkový koláč s drobenkou

Čas vaření

90 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr vanilkový 8 g,

    •  Vypeckované švestky
    • 500 g špaldová mouka hladká  (může být i klasická nebo půl na půl)
    • 2 sáčky BIO vanilkový cukr Amylon
    • 40 g třtinový cukr
    • 120 g rozpuštěného másla
    • 250 ml mléka
    • kostka droždí
    • 2 vejce

Postup vaření

  1. Do mísy prosejeme 500 gramů mouky a rozhrneme jí tak, aby se uprostřed udělal ďolík.
  2. Přilijeme 250 ml vlažného mléka, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  3. Přidáme 100g rozehřátého másla zchladlého na pokojovou teplotu, 2 vejce a 1 BIO vanilkový cukr Amylon. Řádně propracované těsto necháme kynout alespoň 45 minut.
  4. Těsto rozprostřeme na plech vymazaný a vysypaný lech a poklademe švestkami.
  5. Ze zbytku másla, 1 vanilkového cukru a trochu mouky uděláme drobenku.
  6. Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 45 minut.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.