Maková náplň do buchet, koláčů, štol, závinů atd.

Někdo miluje buchty povidlové, jiný tvarohové a další nedají dopustit na mák. Pokud patříte k milovníkům máku, zde je recept na klasickou, vařenou makovou náplň.

snadnésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšší nepřilnavé pánvi přivedeme k varu mléko, přisypeme mák, stáhneme teplotu.
  2. Mák mícháme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, dokud nezačne houstnout.
  3. Ke konci posypeme mák hrubou moukou nebo krupicí a tím jej zahustíme.
  4. Stáhneme z plotny, ještě horký mák osladíme skořicovým a citronovým cukrem a přidáme 2 lžíce rumu. Promícháme.
  5. Připravenou nádivkou můžeme plnit koláče, štoly, záviny nebo buchty.