Maková náplň do buchet, koláčů, štol, závinů atd.

Maková náplň do buchet, koláčů, štol, závinů atd.

Někdo miluje buchty povidlové, jiný tvarohové a další nedají dopustit na mák. Pokud patříte k milovníkům máku. Máme pro Vás recept na klasickou, vařenou makovou náplň.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr citronový 20 g, BIO Cukr skořicový 20 g,

    200 g mletého máku

    400 ml mléka

    60 g cukru krupice

    1/2 sáčku Bio skořicového cukru

    ½ sáčku Bio citronového cukru

    2 lžíce rumu

    1 lžíce hrubé mouky nebo krupice na zahuštění

Postup vaření

  1. Ve vyšší nepřilnavé pánvi přivedeme k varu mléko, přisypeme mák, stáhneme teplotu.
  2. Mák mícháme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, dokud nezačne houstnout.
  3. Ke konci posypeme mák hrubou moukou nebo krupicí a tím jej zahustíme.
  4. Stáhneme z plotny, ještě horký mák osladíme skořicovým a citronovým cukrem a přidáme 2 lžíce rumu. Promícháme.
  5. Připravenou nádivkou můžeme plnit koláče, štoly, záviny nebo buchty.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.