Halloweenské perníčky

Úžasné halloweenské perníčky potěší vzhledem i chutí.

středně těžkésladké

Suroviny


hladká mouka 320 g
cukr moučka 140 g
Perníkový puding Exclusive Amylon 2 sáčky
máslo / tuk na pečení 100 g
vejce 2
med 2 lžíce
BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku Amylon 1 sáček
žloutek na potření po upečení 1

Cukrová poleva na zdobení perníčků:

vaječný bílek 1
cukr moučka (záleží na velikosti vejce) cca 140 g

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se 2 vejci, medem a změklým máslem, či jiným tukem na pečení. Přidáme mouku smíchanou se sodou a perníkovými pudinky v prášku. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme ½-1 hodinu odpočinout v lednici.
  2. Odleželé těsto rozválíme na silnější plát (podle potřeby podsypeme moukou) a vykrajujeme libovolné tvary perníčků, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé.
  3.  Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 6-8 minut.
  4. Cukrová poleva na zdobení perníčků: Do misky si dáme bílek přikápneme trochu citronové šťávy a postupně do něj zašleháváme vidličkou prosátý moučkový cukr až vznikne jemná bílá hmota požadované konzistence. Hmotu můžeme obarvit potravinářskými barvami.