Postup přípravy receptu
Náplň
- Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu.
- Přisypeme k ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky a orestujeme dozlatova. Ke konci přidáme rozetřené stroužky česneku a bylinky.
- Necháme směs mírně zchladnout, než do ní přimícháme smetanu s rozšlehanými vejci, přisypeme nastrouhaný sýr a promícháme.
- Dochutíme špetkou soli a pepře.
V čase chladnutí náplně si připravíme těsto.
Těsto
- Těsto si připravíme dle návodu na obalu, pouze smícháním s vodou a jedním vejcem.
- Těsto vypracujeme dohladka a vyválíme na pomoučněném vále do kulatého tvaru o velikosti formy.
- Formu důkladně vymažeme máslem a na které těsto následně přeneseme. Přebývající okraje odřízneme.
- Těsto propícháme vidličkou, zakryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami.
- Vložíme do předehřáté trouby nastavené na horkovzduch a těsto předpečeme po dobu 15 minut na 170°C.
Odstraníme z těsta fazole a pečicí papír a rovnoměrně na něj naneseme náplň.
Pečeme asi 30 minut na 180 °C.