Suroviny
bezové květy | 30 ks |
Kyselina citronová Amylon | 50 g |
voda | 2 l |
cukr krystal | 2 kg |
BIO citróny | 2 ks |
Domácí šťávu z bezinek určitě oceníte pro přípravu limonád a jiných osvěžujících nápojů díky skvělé chuti.
bezové květy | 30 ks |
Kyselina citronová Amylon | 50 g |
voda | 2 l |
cukr krystal | 2 kg |
BIO citróny | 2 ks |
Vodu převařte a nechte vychladnout.
Květy očistěte – jemně je vyklepejte od nečistot a případných broučků. Nemáchejte je ve vodě, aby neztratily aroma.
Vložte květy do velké mísy nebo hrnce a přidejte na kolečka nakrájené citrony (neoloupané, jen dobře omyté). Zalijte vlažnou vodou a přisypte kyselinu citronovou.
Nechte louhovat 24 hodin na chladném místě (ne na slunci). Občas promíchejte.
Druhý den směs přes plátýnko nebo jemné síto sceďte do čistého hrnce.
Přidejte cukr a zahřívejte, ale nevařte, jen mírně ohřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Nalijte do vymytých a ideálně sterilizovaných lahví, uzavřete a skladujte v chladu.
Šťávu ředíme vodou dle chuti.
Přihlašte se k našemu newsletteru, ať vám nic neunikne!