Novinky a články
Vyberte si z naší knihovny užitečných článků plných zajímavých informací a také novinek s aktuálními informacemi a akcemi z Amylonu.
-
Novinky
Vyhrajte v soutěži s Amylonem
V Amylonu letos slavíme několik milníků, čímž chceme poděkovat jak našim věrným zákazníkům a fanouškům, tak všem lidem žijícím na naší krásné Vysočině. A k oslavě púatří i možnost něco vyhrát 😉
Číst dále -
Novinky
Slavnosti Amylonu
Na oblíbené značce Amylon ze srdce Vysočiny za více než 110 let své existence vyrostlo několik generací. Jako poděkování lidem v širokém okolí i zákazníkům připravila společnost Amylon a.s. ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod narozeninové oslavy svého 30letého působení v Havlíčkově Brodě.
Číst dále -
Články
Provoněné Velikonoce nejen v kuchyni
Pro mnoho z nás jsou Velikonoce nejen křesťanským svátkem, ale i určitým symbolem příchodu jara a svěží energie po dlouhém zimním období i obdobím velikonočních zvyků a přípravy tradičních i méně tradičních jídel.
Číst dále -
Články
Víte vše o palačinkách?
Palačinky jsou celosvětově oblíbené po staletí díky jednoduché přípravě, skvělé chuti a možnosti mnoha variací, ať už naslano nebo nasladko. Kde se však vzaly a jsou všude stejné?
Číst dále -
Články
Škrob je pomocník při pečení nejen vánočního cukroví
Škrob do těsta přidáváme tehdy, když chceme, aby těsto bylo jemné, pečivo krásně křehké, drželo tvar a trvanlivost byla co nejdelší. Přinášíme užitečné rady a tipy pro co nejlepší využití škrobu, který se hodí nejen pro pečení cukroví, perníků a bábovek.
Číst dále -
Články
Kdy začít péct vánoční cukroví?
Rok utekl jako voda. Výlohy obchodů zdobí vánoční dekorace, na většině náměstí už stojí nazdobený vánoční strom, dopravní společnosti zběsile převáží balíčky a většina domácností se chystá na předvánoční úklid a hlavně na pečení cukroví. Zkrátka Vánoce už klepou na dveře.
Číst dále -
Články
Jak na bezlepkovou dietu?
Stravu bez obsahu lepku vyžaduje nebo potřebuje mnoho lidí. Ať již to jsou lidé trpící celiakií či potýkající se s intolerancí lepku ve stravě anebo lidé, kteří lepek z rozličných důvodů vylučují ze svého jídelníčku. Bezlepková dieta není snadná, ale je rozhodně řešitelná.
Číst dále -
Články
Vanilce se říká královna koření a zaslouženě
Příchuť vanilky je nejoblíbenější sladká příchuť na světě. Její jemná chuť nás příjemně vrací do dětství a dává nám pocit bezpečí a klidu. Ne každý však ví více o historii vanilky či způsobu pěstování.
Číst dále -
Články
Česko je rájem knedlíků. A znáte jejich historii?
Knedlíky nejsou typické pouze pro náš jídelníček. Tuhle skvělou přílohu mají rádi ve více zemích, které se předhánějí v co nejlepších receptech na jejich přípravu a také se dohadují, zejména Češi, Rakušané a Němci, odkud se vlastně knedlíky vzaly.
Číst dále -
Novinky
Představují se vám naše nové stránky
Původní stránky jsme používali mnoho let a zvykli jsme si na ně. Uvědomovali jsme si však, že ideální nejsou, neodpovídají moderním trendům a ani vizuálně už to nebylo ono. Takže jsme zasedli, navrhovali, kreslili, řešili, plnili a web je venku :-)
Číst dále